Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » GyK Tagok. Nektek mi a személy...

GyK Tagok. Nektek mi a személyes meglátásotok az AMD mostani helyzetéről?

Figyelt kérdés

Ugye eddig az Intel dominálta a piacot, viszont most elég nagy visszatérést rendezett az AMD a ryzen 7/5/3, és a threadripperrel(tudom hogy még nem jelent meg, de egy leak benchmark szerint veri az egyik i9 proci.).

A vega a legújabb GPU architektúrájuk, ami véleményem szerint nem lett rossz (over 1070 performance kevesebb 400 dollárért), viszont marketing egy vicc volt.

A ryzen miatt az Intel rászorult egy gyors ellen támadásra, ami a core i9 extreme lett. Amit én hallottam róla az nem sok jó (2.5 GHz alapórajel a flagshipnek, kazán, "rushed attempt to counter amd")

Szóval ti mit gondoltok erről a mostani helyzetről? Nagyot odavágtak az intelnek, vagy esélyük sincs hosszú távon?

Mindenkinek érdekel a véleménye

-NinjaCat

2017. júl. 31. 20:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Egyszer vettem AMD-t, egy katasztrófa volt. A szervizigényéből 3 másik Intel-gépet is vehettem volna.

Kötve hiszem, hogy ez az új modell annyival jobb lenne, mint az Intel-gépek.

2017. júl. 31. 20:37
 2/16 A kérdező kommentje:

#1.

Milyen amd gépet? Írtam is hogy az Intel a nagyágyú és ez nem véletlen. Az eddigi architektúrák mind botrányok voltak(bulldozer excavator steamroller),ezt senki sem kétli.

A ryzen viszont más. Nézz róla benchmark tesztet. A 110 dolláros 3 1200 veri az i5 7600-at ha van OC

2017. júl. 31. 20:39
 3/16 szántóvető ***** válasza:

egyértelmű hogy jó ha van konkurencia.nyilván kiharcolják a helyüket,viszont teljesítmény terén nem mutatnak semmi extrát.amit írtál az nem igaz. [link]

inkább a vga-fronton kéne mutatniuk valamit de túl biztató hírek nem érkeznek:horror árakról és brutális fogyasztásról hallani.

2017. júl. 31. 21:00
 4/16 anonim ***** válasza:
Nem titok Kérdező :) AMD Athlon ×2 3000. 10 éve, amikor vettem, ez volt a létező legszuperebb csúcstechnológia a piacon.
2017. júl. 31. 21:05
 5/16 anonim ***** válasza:

CPU fronton elég jó most az amd, egy szálas teljesitménybe elmaradnak, meg órajelbe is, viszont olcsón adják a termékeiket az infinity fabric miatt.

GPUk tekintetébe meg jó, hogy konkurenciát biztositanak, de ennyi. Persze ha nagyobb kerettel épitenék gépet, érdekelnének a kártyához járó kedvezményes cuccok.

2017. júl. 31. 21:14
 6/16 A kérdező kommentje:

#3. OC benchmarkról beszéltem. Az Userbenchmark-on ugyanaz az Avg bench és a peak of, tehát OC bench még nincs.

#4 tudom hogy a kis ravasz "marketing" (értsd : csalás) miatt jutott fel az Intel a csúcsra, és hogy előtte az AMD volt a nyerő minden téren.

#5 az a baj hogy a vega nem lett épp egy siker, a silány marketing miatt. Nem mondom hogy rossz lett, de nagyon felhúzták mindenkinek az elvárásait (pl: poor volta), és ebből mindenki csalódott. Ha monopólium lesz az Nvidia részéről, akkor oda teszik az árakat ahova szeretnék, és az mindenkinek rossz. Ebben gátolja egy kicsit a vega, viszont az is elég drága Lett.

2017. júl. 31. 21:22
 7/16 anonim ***** válasza:

Ezt mindenki mashogy eli meg, valaki haborut, sakkjatszmat lat benne, valaki meg tobb valasztasi lehetoseget. Olyan ez, mint az autoipar. Van tobb valasztasi lehetoseged, es eldontod, hogy a penztarcadnak es a szemednek melyik a legszimpatikusabb vetel.

VGA-bol volt ATI/AMD, meg Geforce is, procibol viszont csak Intel.

Nem gondolom, hogy akkorat odavagott az Intelnek, hogy ez mar igy is maradna, mert fejlodo, valtozo vilagban elunk, lehet most a Ryzen jobb vetel, de csak egy ideig oraig, mert idovel ugyis jonnek uj Intel procik, amik lehet jobbak, mint a Ryzen.

Igazabol az atlagfelhasznalonak teljesen mindegy, hogy melyik markat valasztja, mert nem erdekli. Akkor erdemes ezzel a kerdessel melyebben foglalkozni, ha valami specifikus felhasznalasrol van szo, valami komoly munka, vagy hardcore jatek, SLI-ben, 4K, stb. Na akkor nem mindegy. De most FullHD jatekra, VLC-re, Firefoxra oly mindegy, hogy AMD vagy Intel vagy Geforce. Mind a ket oldal konnyeden tudja hozni ezt a szintet, barmely mai termekukkel.

2017. júl. 31. 21:39
 8/16 szántóvető ***** válasza:
tehát egy húzott 1200 odaver a 7600-nak.na és kb mennyit,hány %-ot ver rá,készült teszt róla?esetleg oc-s 1200 vs 7600k teszt?mert olcsóbb az kétségtelen,de tényleg jobb?
2017. júl. 31. 21:50
 9/16 anonim ***** válasza:
Na igen, csak a húzást egy idő után nem fogja tolerálni a processzor, és jól odaég.
2017. júl. 31. 21:54
 10/16 anonim ***** válasza:

Nekem az a véleményem hogy túl"hype"-olják a ryzen-t!

Sok-sok tesztet néztem de a ryzem egyes egyedül videóvágás és egyéb programok használatában jobb még az intel odaveri játékban (nem sokkal de igen).

Szerintem egyén függő pl.aki videót vág, képet szerkeszt, renderel stb. annak ryzen aki szinte csak játszik (jó magam is) annak az intel jobb választás!

Az előző emberke aki mondta hogy a ryzen 3 1200( oc-val) jobb mint a 7600 az vegyen a ryzen-re egy drága hűtőt és fél év múlva dobja el mindkettőt a túlhajtás miatt!!

2017. júl. 31. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!