Játékokhoz milyen IPS monitort ajánlotok?
Igazából vegyes felhasználásra lenne (netezés, filmnézés, játék). Mindenképpen IPS-t szeretnék. Az elmúlt két héten többet is kipróbáltam (ezek használtak voltak, általában 4-5 éves modellek), szép képe van az IPS-eseknek, de a legtöbbnél a bevilágítás vagy "IPS glow" elviselhetetlen. Filmeknél az éjjeli jelentekben nem lehet látni semmit. Tudok olyan típust, aminél ez a probléma nem áll fent?
Egyébként jelenleg a fő monitorom egy LG W2234S, ami TN paneles és csak éjjel, felhős időben, elhúzott redőnyök mellett lehet látni a "kijelzőt", vagyis akkor nem fekete a fekete. Ez lenne a referencia, ha ilyen nem is lesz, de közelítőleg hasonlót szeretnék.
LG, azok a legolcsóbbak.
De én pl Asus-t használok, darabja 60e volt, de van rajta 10 féle mód (éjszakai, hátulról fény, ráesik fény stb), ez teljesen jó.
Milyen árban?
Nekem egy Asus VX239H monitorom van, másfél éves. Teljesen fekete képnél a jobb alsó sarokban látható egy kis IPS glow, de nem vészes a dolog, film vagy videó közben még sosem zavart (igaz, nem szoktam full sötétben nézni, mindig egy egy lámpa a szobában).
#1: Amiket próbáltam minden képmódban rosszak voltak, sőt normális icc profillal és beállítással is teszteltem őket. (Az utolsóról csináltam képet, nappal 0-ra levett fényerővel volt ilyen képe: [link]
[link] főleg a jobb alsó sarokban látszott a bevilágítás).
#2: Esetleg tudnál pár képet készíteni róla? Mármint működés közben, hogy mégis mennyire jön ki a glow rajta.
Persze, de milyen megvilágításban, milyen tartalommal?
Full sötét szoba, fekete háttér stb.?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!