Csupán videokártya meghibásodás?
Tegnap azt vettem észre, hogy a nagyobb grafikájú játékok szokatlanul erősen akadoznak és a képernyő is el el kezdet érdekesen pixelesedni játék közben.
Egyből videókártya problémára gondoltam. Szétkaptam a gépet, kivettem hogy megnézzem esetleg nem e túl poros.. Nem volt..
Visszaraktam, benyomtam a gépet de ekkor a monitor már végképp nem tudott képet megjeleníteni.
4-5 éves a kari és a tünetekből elég egyértelműnek tűnik, hogy egyszerűen tönkrement.
Tehát a kérdés:
Lehet egyéb oka is a problémának? Ha veszek egy új karit kellene valami óvintézkedést tennem, mielőtt beszerelem?
Konfig?
Valószínűleg az
Nem jel semmilyen óvintézkedés
Nem kell semmilyen óvintézkedés.
Ami elromolhat, az előbb vagy utóbb el is fog.
Viszont miután vesztenivalód már nincs, mielőtt egy nagyobb összeget beáldozol egy új kártyára megpróbálhatod újrapasztázni a videoprocesszort. Amit aCPU alá használsz az ide is jó lesz. A Youtube-n találsz a műtétről videót.
Ha szerencsés vagy, akkor ez megoldja a dolgot és nem a kártya valamelyik memóriachipje a hibás.
Köszi az eddigi válaszokat!
Egy Sapphire HD7770-es videókártyáról van szó.
Asrock 970 Extreme R2.0 alpaplap.
AMD FX6300 proci.
FSP 500W tápegység.
Egyébként, épp amúgy is korszerűsíteni akartam a konfigomon.
Az új videókártyát már meg is rendeltem (GTX 1060 GAMING X 3G). Ezért is akartam meggyőződni arról, hogy nyugodtan berakhatom majd a gépbe.
De megnézem hátha sikerül egy másik géphez megmenteni az elromlott karit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!