Mi a legjobb mód a beragadt pixel elindítására?
Fontos tudni!: ez nem egy teljesen fekete (1.típus) és nem is egy teljesen fehér (2.típus), hanem egy teljesen zöld (3.típus) pixel, tehát elromlott az adott pixel tranzisztora! + csak 1 pixelről van szó tehát nem is csoporthiba (4.típus)
A napokban vettem egy Samsung 28"-os TN 4K monitort (U28E570D) és észrevettem a képernyő közepén egy zöld pöttyöt. Egyből tudtam, hogy pixelhiba. Sajnos már a 3 napos kicserélési idő lejárt mire észbekaptam.
Hallottam sok módszert ennek a megoldására. Vannak programok, amelyek hardveresen próbálják megoldani a dolgot azonban ezekről azt olvastam, hogy kárt is tehetnek. Ez alatt pontosan mit értenek?
Vannak még youtubos csodavideók is, 1 óráig gyorsan kapcsolgatják az rgb színeit, de már 10 percig futtattam és az epilepszia rohamomon kívül semmi nem történt.
Van egy videó egy híres (több mint 1 millió subscribe) külföldi csatornán, amely szerint 60hz hangot kell lejátszani plusz zseblámpával kell világítani a pixel és kész. De ahogy kivettem a videóból ez csak az első típusú hibára megoldás.
Az általam ismert utolsó fix pedig egy picit veszélyes (ez a monitor majdnem 100 ezer forint), ami szerint az ujjunkra vagy egy hegyes tárgyra egy telefonképernyő törlőkendőt kell teríteni, határozottan nyomni vele a pixelhibát, és ez alatt le-fel kell kapcsolgatni a kijelzőt. Van valakinek tapasztalata, milyen kárt tehet?
Az általam felsorolt módok közül neketek melyik vált be/tett kárt, melyiket próbáltátok ki, vagy van-e hasonló, vagy másik mód?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Hardverhibát szoftverrel javítani? Háááát, az rossz ómen. Ha elromlott a "tranzisztora", akkor cseréld ki...
Az LCD szerintem nem igazán önmagától megjavuló dolog. Vagy ha mégis, akkor is legfeljebb átmeneti javulás érhető el.
a programok maximum letiltják az adott pixelen a zöld színt és egy darab halvány piros pixel nem annyira feltűnő mint egy full zöld, de cserébe rip fps.
4Kn 28 inchnél pedig alig látszik egy pixel, a többi megoldás meg úgysem használ semmit, ne tedd tönkre egy pixelért majd megszokod 1-2 nap alatt
Úgy tudom, hogy a Samsung egyetlen alpixel-hibával is már kicserél egy terméket, !de! 3 napon belül. Egyébként 25% fényerőn már közel kell hajolnom, hogy lássam tehát... majd megszokom, azért ha tud valaki egy módot aminél nincs esély több kár okozására, ingyenes (vagy olcsó) akkor... (ez volt alapvetően a kérdés lényege)
Azért köszönöm a válaszomat!
Ui.: egy pixel nem pixel #kappa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!