Szerintetek ez jó gép újítás lenne?
Sajnos elromlott az alaplapom, így 1155-ről váltani szeretnék 1151-re!
Jelenlegi:
Alaplap: Asus H61M-K
Processzor: I5 3450
Ram: 8GB DDR3
Videókártya: Gtx 750 Ti
Későbbi:
GIGABYTE GA-H110M-S2H
I3-7100 VAGY Pentium g4560
8GB DDR4 Ram
Gtx 750 Ti
A procit és a videókártyát később fogom majd le váltani!
Alaplapból inkább ezt:
2000 Ft a különbség.
Legalábbis pcx-en.
Csak azért, mert a H110-es lap esetében biost kell frissíteni a G4560 miatt. A procik közül az i3 egy gondolattal erősebb, mint a G4560, viszont nem sokkal, ár/érték arányban a G4560 a jobb választás.
i3 az 33.000 Ft körül van, a G4560 meg 20-22. Annyival nem jobb az i3, hogy kifizessél 10-13 ezer Ft-ot.
Amúgy nem értem, hogy a procit mikor akarod később cserélni? Nem fog az 1151-es lapra rámenni az 1155-ös proci, akár H110, akár B250M.
Az I5 3450 sajnos meg kell váljak, én egy 7. generációs I5-ös processzorra gondoltam!
Igazad van, tényleg jobb választás a G4560!
A videokártya téren az az igazság, hogy hiába az erősebb CPU, ha a VGA kevéske. Egy GTX 750 Ti manapság nem egy nagy kaland, már ne vedd sértésnek. Tehát vehetsz i5-öt, nem leszel előrébb vele, mint a G4560-nal, mert a VGA nem fogja engedni a teljesítménye miatt. Sőt, GTX 1050 Ti-nél erősebb kártyát nem érdemes venni a G4560 mellé, mert kakukk.
Itt a benchmark alapján jobban megérted:
Tehát hiába van bent az i7 6700K meg i5 7600K az 1050 Ti mellett, semmivel sem produkálnak többet, mint a G4560-nal.
i5-öt akkor vegyél, ha tudsz erősebb VGA-t betenni, mint egy GTX 1050 Ti, máskülönben csak a pénzt költötted el.
Persze kezdésnek jó alap az i5, de mindenképp VGA csere később. Csak egy i5 meg a G4560 árának a duplája.
Nos, én úgy terveztem el, hogy kezdésként akkor egy Pentium G4560 és Gtx 750 Ti lenne együtt, tisztában vagyok vele, hogy sajnos a 750 Ti nincs egy I5 7500-as szinten, mivel én úgy tudom, hogy ezt a kártyát I3-okhoz gyártották.
Ezért írtam a végére, hogy "a Procit és a Kártyát később fogom le váltani!"
Pl: majd a későbbiekben veszek egy I5 7500-at és egy Gtx 1060-at! :D ;)
Rendben, csak azért írtam, mert a CPU + VGA párosításra azért figyelni kell némely esetben.
Itt még elvben van, de azért jobb, ha odacsörögsz, hogy tuti van-e. Valóban érdemes nem túl sokat várni, mert ezt a procit is elkapkodták, aztán ahogy írták feljebb, nincs mindenhol.
De ha nagyon AMD-re vágysz, akkor várd meg a Ryzen 3-at, nekem mindegy. Alapvetően úgyis a szimpátia meg a márkahűség szokott dönteni, mert ajtót berúgó különbségek nem szoktak lenni, csak a szokásos gumicsont, hogy vitatkozzon a két oldal. :) Mindegy, ne menjünk bele.
Szerintem meg várd meg a Ryzen 3-t, G4560-t úgy sem kapni még egy ideig, a Ryzen 3-ból meg jön gyengébb változat is elfogadható áron.
Később abba meg mehet egy következő generációs Ryzen és egy jobb VGA.
Intel esetén az LGA1151 jelenleg szvsz. zsákutca.
A Ryzen 3-hoz milyen alaplapot ajánlanátok?
Azért nem mertem AMD-re váltani, mivel most vettem egy Cooler Master 400W-os tápot és félek, hogy az kevés egy Amd-nek.
Ezt nem értem hogy miért hiszik sokan hogy attól még hogy AMD sokat fogyaszt, kicsit le vagy maradva...
Ettől eltekintek, tehát 54W-nál nem fog az sem többet fogyasztani, de jó lenne ha leírnád a táp típusát.
Alaplapnak pedig ezek amik aránylag jók:
ASrock A320m Pro4
MSI B350m Pro-VDH
ASrock B350m Pro4
ASUS Prime B350-Plus
ASUS X370 Pro.
Amelyikre van keret azt vedd, tuningra az utóbbi 3 közül válassz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!