Intel Core i7-6800k vagy i7-7700k?
Úgy döntöttem hogy fejlesztem a gépem, mivel egy i5-3570k van benne, viszont játékok streameléséhez nem éppen a legalkalmasabb...sőt...
Ezért ez a két proci között válogatok, de nem tudom eldönteni.
A mostani procim miatt így is-úgy is alaplapot is váltani kéne, az pedig a 6800k-hoz drágább viszont abban 2maggal több és 4szállal több van, ami pedig a streameléshez jobb lenne.
A 7700k-hoz olcsóbb az alaplap, viszont abban 4mag van 8szálon.
Elég lenne egy 7700k is streameléshez, vagy sokkal jobb lenne egy 6800k?
Minél olcsóbban szeretném megoldani.
Előre is köszönöm szépen a válaszokat. :)
sima streamhez alap i7 7700 is elég, K-s akkor éri meg ha van hozzá minden, Z-s lap, drága lég- vagy vízhűtés, minőségi táp.
Egyébként most Ryzen-nel se jársz rosszul, mert streamhez nem árt 16GB ram, Corsair vengeance 3000MHz meg kb 2-3 ezerrel drágább a 2133/2400-ashoz képest és ryzennél ez +10-15% teljesítmény, 6 mag 12 szál.
1600x pl tökéletes egy B350-es lappal, a gyári hűtő alkalmas a kisebb tuningra is (+0,5 GHz-ig kb)
Bocsi srácok de maradok az intelnél.
Régebben AMD procim volt, sajnos nem tudok jókat mondani róla. :/
Azóta csak az Intel. :)
Proci hűtésnek van egy BeQuiet Dark Rock Pro 2-esem (amit remélek hogy rámegy az LGA 1151-es foglalatra. :O) de annak jónak kéne hogy legyen. :)
Ram 16GB-m van, igaz csak 2400MHz-s. :)
Mostani ryzen elég jó, nem fogható a régi FX meg A8-A10 szériához, de te tudod.
Akkor maradj a sima 7700-nál, azzal lehet streamelni meg videót felvenni is nagyon szépen, ha akarsz költeni a tuningra is, akkor meg 7700k.
Az 115* szériánál ugyan ott vannak a lyukak felfogatáshoz, tehát ami jó 1155-höz, az jó 1150-hez meg 1151-hez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!