Az ASUS Z170 alaplap kompatibilis az i7-7700K processzorral?
Sziasztok!
Egy kis dilemmában vagyok, mivel az imént megtaláltam álmaim alaplapát, legalábbis a leírása és funkciói alapján nekem első látásra szerelem lett belőle, az ASUS Z170 PRO GAMING alaplapról van szó.
Aztán kinéztem magamnak a 7700K-s procit, ami szintén tetszik, ár/érték arányban nekem ez felelne meg talán a legjobban, viszont az alaplap specifikációjában találtam egy ilyet:
"LGA1151 foglalat; 6. generációjú Intel(R) Core processzorok"
Na most ugye a 7700K már 7. generációs, viszont 1151-es foglalatba illik. Viszont az idézet nem fogalmaz egyértelműen, hogy csak és kizárólag a 6. generációs procik jók bele, vagy ezt csak kiemelték valamiért?
Aki esetleg tudja, hogy ez a proci illik-e, vagy sem az alaplapba biztosra, azt kérem, írjon.
Köszönöm!
A gyártó honlapján mindig megtalálható ez az infó, így most is.
Igen, kompatibilis, gondolom csak a skylake után nem frissítették a leírást ahol vennéd.
Kell előtte egy BIOS frissítés,ahhoz meg szükséges egy G3900 hogy legyen mivel frissíteni.
Ha megvagy a BIOS frissítéssel akkor mehet bele a 7700K.
Rendben, köszönöm a válaszokat!
Innentől megoldom magamtól :)
vegyél Z270 alaplapot, akkor nem kell a frissítgetéssel játszani.
A gyártók amióta kint van az új kaby lake, a gyárban már 2.0-ás BIOS-t raknak fel a lapra, így a gyártótól már a friss verzió jön ki, ami támogatja ezt a procit, viszont számolni kell a raktárba beszorult darabokkal (főleg drágább alaplap esetén, azt nem viszik annyira), amin még a sima 1.0 lehet.
Viszont Z270 alapjáraton támogatja, ha olyat veszel biztos nem lesz gond vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!