Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Csak kíváncsiságból? Mennyi...

Csak kíváncsiságból? Mennyi az alábbi lemezek élettartama? (hosszú lesz)

Figyelt kérdés

Eredeti Audio Cd.

Eredeti Játék Cd.

Eredeti Windows telepítő Cd.(Cd re gondolok,tehát Xp és korábbik)

Írott Audio Cd

Írott Adat Cd

Írott Boot Cd(Xp vagy korábbi vagy Ubuntu stb)

Írott programtelepítő Cd,lemezképfájlból,pl nem eredeti játék)

DVDK:Eredeti Filmes Dvd

Eredeti Dvds játék vagy program

Eredeti Windows telepítőlemez Vista v újabb

Írott Filmes Dvd

Írott Adat Dvd

Írott Dvd játék vagy program

Írott Dvd bootlemez Vista v újabb win

2017. júl. 14. 14:05
 1/4 A kérdező kommentje:

Blu ray:Eredeti Filmes Blu Ray

Eredeti Játék Bluray( ilyen nem nagyon van)

Írott filmes Bluray

Írott Adat Bluray

Írott Játék vagy programtelepítő Bluray

2017. júl. 14. 14:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Tökmindegy mi van a CD-n, DVD-n vagy Blurayen, nem befolyásolja az élettartamukat. Maradjunk egyébként annyiban, hogy mire tönkremennek, addigra ezek már rég elavulttá válnak. Ami azt illeti, már rég elavultak.
2017. júl. 14. 14:19
 3/4 anonim ***** válasza:
Valóban mindegy, mi van rajtuk. Az eredeti optikai lemezeket égetik, az sokkal tovább tart, mint az írott. A gyártók azt mondják: 100 év, de ez már megdőlt. Az én tapasztalatom az, hogy nem tartanak ki feleaddig sem, mint egy kazetta. Mechanikai behatással szemben pedig egyértelműen a kazetta viszi a pálmát :) Lemezek tekintetében legstrapabíróbb a CD, aztán a DVD. A Blue Ray szerkezetét nem ismerem.
2017. júl. 14. 15:11
 4/4 anonim ***** válasza:
Én a DVD-ről annyi tudok nyilatkozni hogy mostanában írtam HDD-re a 200 DVD-nyi archívumomat amiben volt 15 éves is és egyetlen fájl sem volt amit ne tudott volna a lemezről olvasni...
2017. júl. 14. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!