Eléggé melegszik a laptopom, lehet ennek olyan következménye, hogy jobban sugárzik a készülék? Nem fog káros mennyiségű elektroszmog kialakulni körülöttem?
> „Eléggé melegszik a laptopom, lehet ennek olyan következménye, hogy jobban sugárzik a készülék?”
Van ilyen következménye.
> „Nem fog káros mennyiségű elektroszmog kialakulni körülöttem?”
Nem gondolom. Ha ez a fajta sugárzás káros elektroszmognak minősül, akkor a téli fűtés is káros.
A laptopmelegedés természetes jelenség. A készülék ( elektromágneses)sugárzása pedig ennek mértékétől csak kevésbé függ. Más elektromos eszközök sokkal jobban sugároznak...
Én a helyedben jobban félnék attól, hogy a proci hogy melegszik. Léteznek most már ilyen laptophoz illeszthető hűtő ventillátorok, amit alá lehet egyszerűen támasztani, ez hasznos lehet.
Ilyen alkalmatossággal a laptop élettartama növelhető. Főleg akkor célszerű, ha napi 8-10 órákat kell rajta dolgozni.
A telefon meg más tészta. Abban a világban élünk, amikor a legkülönbözőbb telefonok, más-más akkumulátorral működnek, és közülük rengeteg kísérleti stádiumban van.
A mobiltelefon elektromágneses sugárzása már régóta tudott, és méréstechnikailag is kimutatott tény. Amerikai kutatások az agyra való hatását is elemzik, ám ennek korrekt és teljeskörű kiértékeléséhez még sok idő szükséges.
Ne a laptoptól félj, hanem a wifitől!
Ugye a laptopban ez ki van kapcsolva?
3-as írta jól.
Annyival egészíteném ki hogy a laptopon belüli ventillátor ha elporosodik akkor is nagyon melegedni fog (és idővel tönkre is megy a laptopod).
Ki kell takarítani és akkor kevésbé fog melegedni, legalábbis egy darabig.
Elektroszmogtól meg ne félj.
Sokkal sokkal károsabb ha kimész a mapra, vagy kohósalakból készült panelban laksz, vagy ha meg CT-znek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!