Nagyon erős gép, alacsony fps,1080p-ben. Hogyan lehetne megoldani hogy normális fps legyen minden körülmények közt?
Nagyon erős a gépem és így is vannak olyan részei a játéknak (WoW tauri MoP ) ahol egyszerűen elvérzik. Megkérdeztem és kiderült, hogy ahol az én gépem stabilan és hosszan 26 fps-t produkál Ultra beállításokkal, ott egy gtx 1050 Ti illetve gtx 1060-nal rendelkező számítógép 60-at tart szintén Ultra beállításokkal.
Videokártya 1080 Ti
Processzor i7 7700K
16 Gb ram
Nem melegedett túl.
Valami ötlet?
Nem telepítettem újra a rendszert amikor CPU-t és VGA-t cseréltem a gép-ben, viszont a VGA illesztőprogramot leszedtem és újra raktam az új kártyáéval.
Ellenőrizd jó verziójú illesztőprogram van-e fent. [link] win7/8/8.1 64 biteshez jó ez.
[link] win10 64bit-eshez. Próbáld meg ezt és tiltsd le az integrált kártyát az eszközkezelőből biztos ami biztos. Ha ezek után is fenn áll a gond passz. Írhatsz akkor esetleg a játéktámogatásnak hátha valami hibáról van szó.
nincs energiatakarékos módban a géped? Ekkor a proci minimál 1.3-1.4GHz-cel megy, ez is okozhat ilyet.
Illetve indításkor a BIOS-ba belépve nézd meg, nincs-e takarékon szegény.
Processzor és vga cserekor nem kell újrarakni a gépet, én is cseréltem már párszor csak procit és ilyet nem produkált.
Nálam lassúak voltak a játékok és gyakran lagoltak proci és VGA csere után, de rögtön meggyógyultak, amint lett időm wint újrahúzni.
Előtte viszont felraknék egy MSI Afterburner progit, ami remekül mutatja játék közben a hardverek terheltségét. (Nálam most 100% VGA mellett alig 30% a CPU, tehát tudom, hogy nagyon lemaradt a VGA-m, cserélnem kell.)
A mutatott értékekből már tudsz következtetni, hogy merre lehet a gond:
Ha pl. alacsony a GPU érték, de magas a CPU, akkor valami annyira visszafogja a procidat, hogy nem tudja kiszolgálni a VGA-t, ezért alacsony az FPS.
Ennek a nukleáris erőműnek, amin ülsz FHD-n megkockáztatom, hogy 150-200 FPS körül kellene hasítania. Az én AMD R390x-em koppanásig feltolt Elite Dangerous-t szállít 80-150 FPS-sel 2560x1440-ben! Nemhogy 1080-ban!
Megnéztem MSI Afterburnerrel 25-33%-on GPU 14-25%-on CPU, lehet hogy egy Addon akadt be.
A Windows véli teljesítmény beállítás nekem is a teljesítmény centrikus, viszont nekem a minimum az 5%-rá van véve. Az nem lehet bűnös mert a max az 100%.
Ez a BIOS-os beállítás hogy is van? Arra gondolsz esetleg, hogy nincs-e szorzó lecsökkentve vagy a frekvencia vagy a feszültség? Erre gyanakszok én is mert a processzor elvileg 4,2-től 4,5 turbó-ig bírná, de én még soha nem láttam 4,2 felett.
7. vagyok.
Dettó, mint nekem anno.
A minimális CPU érték elvileg nem lehet gond, az csak annyit állít, hogy mikor nincs dolga a procinak, akkor ne pörögjön feleslegesen.
Nekem ezt egy win reinstall megoldotta, de még előtte ezeket lehetne megvizsgálni:
1) Próbálj meg más játékokat is, hogy azok közben mennyire terhelt a CPU és a GPU. Ha azokban is alacsony, akkor kizárhatjuk a játék hibáját.
2) Az új proci miatt a windows "nem veszi észre", hogy dolga van és pörögni kéne. Próbáld meg a minimumot is felhúzni 100%-ra. (Viszont ha ez javítana is a helyzeten, akkor sem lehet végső megoldás, hogy folyton 100%-on pörögjön, szóval ez csak teszt jelleggel próbáld.)
3) Lehet, hogy az alaplapod korábban készült, mint a proci, így nem támogatja azt 100%-ig. Ilyenkor a gyártók szoktak BIOS frissítést kiadni az alaplaphoz, hogy kompatibilis maradjon az alaplap az újabb procikkal. Ezt a gyártó honlapján tudod ellenőrizni.
Szorzó, meg limit a BIOS-ban csak célzott tekergetéssel állítható el, ha nem nyúltál hozzájuk, akkor azokkal biztosan nem lesz gond. De ha tutira akarsz menni, lépj be a BIOS-ba (ennek a módja alaplaponként változik) és egyszerűen reset-eld (ilyesmi funkciót kell keresni, hogy "reset bios settings", vagy "load default settings"). Ettől nem lesz gond.
A turbo emlékeim szerint csak akkor kapcsol be, ha masszívan 100%-on nyög a proci és még kellene extra kakaó. Ez a Te gépeden még jó sok évig nem fog megtörténni, hacsak nem kezdesz el videókat vágni/renderelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!