Miért csak 5 FPS-t tud Furmark teszten a Gigabyte HD7970 VGA-m 1920*1080-as felbontáson 2X anizotróp szűréssel, amikor a normális körülbelül 35-40 lenne. Mi lehet ennek az oka?
i5-4590 proci és FSP Hyper 700M táp van mellette. Járt már nagyobb VGA is a gépben (R9 290, GTX 780), azokkal semmi gond nem volt.
A hibajelenség az hogy 1 másodperc után leugrik harminc egynéhány FPS-ről 5-re. A kártya oldalán van egy kis fehér pöcök (ami a bal oldali pozícóban van), ami nem tudom ennél a kártyánál mit szolgál (gondolom silent/performance mode). A történethez még az is hozzátartozik, hogy vízhűtéssel vetem (Arctic Hybrid 2, de az illető elküldte a gyári léghűtést is amit visszaszereltem rá (paszta Arctic MX-4 került rá) természetesen nem ez az első és nem is a második kártya amit szétszedtem/összeraktam. A furcsa az hogy 55 fok fölé nem is megy a GPU hőfoka, de mondjuk nem is csoda ha nem dolgozik normálisan valamiért.
A vízhűtéssel nem próbáltam, de nem is ezen múlik a dolog szerintem. Minden tanácsot meghallgatok, ki tudja hol lehet a kutya elásva.
7970 gtx 950 és gtx 960 közt van.
Milyen op rendszert használsz? win 8 felett az optimalizálása nem jó, mert régi architektúrás.
A furmarkon kívül jól teljesít a kártya? Mert ha igen, akkor ne zavarjon a dolog.
Amúgy HD7970-et én használtam, szerintem gyorsabb, mint egy GTX960 körülbelül egy 10%-al!
Sajnos mindenütt rosszul teljesít.
Mint említettem 35 FPS-nek lennie kellene a teszt alatt 1920*1080-on 2X szűréssel, de csak 5 van. A játékok alatt is csak 10-15 FPS van (Battlefield 1), de a régebbieket sem viszi normálisan.
Kezdem úgy érezni, hogy hibás a kártya.
Persze, egy GTX 960 erősebb mint egy HD7970 alias R9 280X....
Én mert Gyurcsány Ferkó vagyok nem? :D
Olyan jó volt, hogy a mai nap nem voltam itthon pedig... XD
Szóval, tápkábelt rendesen adtál neki, rendesen megy a dolog?
Hőmérsékletek hogy alakulnak?
VRM hőmérséklet?
GPU hőmérséklet?
Melyik driver van fent?
Milyen pöcökről beszélsz?
Ha van mód próbáld ki másik gépben is.
Próbáld meg esetleg másik táppal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!