Hogyan válasszak új videokártyát?
A mostani kártyám egy NVIDIA GeForce GT 730 2gb DDR3 ram.
Ezt szeretném valami jobbra lecserélni, csak nem tudom hogy a gépem milyen egyéb tulajdonságait kell figyelembe venni ilyenkor, van aki tudna ebben segíteni ?
Játékra kellene táp: Myria R3001 500W
alaplap: Asus H81M-K
KB 50-60 ezer között gondoltam.
Ennyi pénzért újonnan jelenleg GTX 1050 Ti-on kívül úgy se érdemes mást venni... :D Ha lenne RX 570 azt ajánlanám ennyiért, de nincs...
Esetleg ha elég erős a procid, akkor egy gtx 970 ha használtan be tudsz szerezni egyet 60K környékén garanciával akkor az nem rossz. Bár őszinte leszek, a tápegységed minőségét illetően fogalmam sincs, hogy milyen, ezáltal nyugodt szívvel azt nem merném ajánlani, mert egy 970 sokkal többet fogyaszt.
Az NVIDIA és az AMD két különböző cég, ők fejlesztik, gyártják le a GPU-t... pl gtx 1050ti, ezt az NVIDIA
gyártja. Na most van egy referencia gtx 1050ti termék, ami kb. így néz ki:
Na az NVIDIA legyártja a cuccost és megkapják különböző gyártók a GPU-t, pl Gigabyte, MSI, Asus, Evga stb.... ezek mint ugyan azt a GPU-t használják amit az NVDIA készített, annyi különbséggel, hogy ezek a gyártók egyedi megoldásokat alkalmaznak a fenti referencia kártyával ellentétben. Értem ezalatt, hogy minden gyártó más-más hűtést használ, a GPU gyári órajelét a referencia modellhez képest megemelhetik (nem minden esetben), illetve minimális eltérés lehet a fogyasztásban is. Teljesítményüket tekintve egy adott gpu, ami jelen esetben a gtx 1050ti és az Nvdia készíti a különböző gyártók (Asus, Gainward, Gigabyte stb...) közt nincs jelentős teljesítménybeli különbség, max. 1-3 FPS.
Ugyan úgy van az AMD cég is, az is elkészíti a maga GPU-ját, pl egy RX 460-at és azt is ugyan úgy megkapják különböző gyártók, pl Sapphire, Asus, Gigabyte... stb
A gtx 1050 ti-nak alacsony a fogyasztása, el kell bírnia a tápodnak. Ami alapból egy brand gépben van, szóval annyira nem lehet nagyon szar kínai...
Lehetőleg minél olcsóbban vedd a 1050ti-t, mert felmentek az árai... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!