Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ventilátor csatlakoztatás?

Ventilátor csatlakoztatás?

Figyelt kérdés
Hello! A Gépem most nyáron eléggé fel szokott melegedni, ezért gondoltam, hogy veszek egy hűtőt bele. Néztem a ventilátorokat és a legtöbb 3pines. Nekem egy FSP350-60APN tápom van, amin csak 4pines csatlakozó van. Nézzek másik ventit vagy jó a 3pines is?

2017. jún. 28. 00:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ne a tápot nézd, hanem az alaplapot

Azon van 1-2 CHASIS FAN kimenet

2017. jún. 28. 02:40
 2/3 nemethkaroly válasza:
100%

Az új alaplapokon általában 3 hűtő bemenet van.

Az első az a processzor, a második az előlap, a harmadik a hátuljához van odarakva. (közelség)

Ezt a hármat egy átlag alapján számolja a gép és így hűt. Valamelyikbe dugd bele, amelyik közelebb van.

A 4 pines módból csak 2 kábel van használva, átalakítót lehet venni, vagy jó útmutatóval csinálni. De látom amatőr vagy, nehogy ilyet csinálj mert végig égeted a tápot (24+kft), vagy az alaplapot (22+kFt).

Ebben a módban állandóan a maximumon fut a ventilátor, ami lehet zajos. Nézd meg a decibel (dB) leírását.

A 22dB-es az egy csendes darab, de éjjel hallani. A 6-8dB-es éjjel is csak alig-alig halható.

Ezenkívül érdemes megnézni hogy mekkora (mondjuk egy 15cm-es jól jönne), illetve hogy rezgésgátlós-e a csatlakoztatása. Az azt jelenti hogy amikor felbúg a ventilátor nem érzed az asztalnál a mikró rezgéseket, mintha egy "masszírozó" gép lenne a kezedben.

Sok szerencsét!

2017. jún. 28. 03:56
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat, és a jó kívánságot!
2017. jún. 28. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!