RAM beszerelésnél mire kell figyelni?
Ne rakd be fordítva. (Be lehet, láttam már olyat)
Ha dual csipsetes az alaplapod akkor 2-t érdemes berakni mert amúgy feleződik a sebessége.
az alaplapom egy ASRock FM2A58M-DG3+, 2 hely van benne a ramnak. Eddig 2db 4gb-os volt benne (kingston mind a 2)
Most viszont fejlesztettem 2db 8gb-osra de még soha nem szereltem be ramot. Az uj ramok tipusa: Kingston 8GB DDR3 1600MHz KCP316ND8/8
FM2A58M-DG3+
- Supports Dual Channel DDR3 2400+(OC)
Semmi extra. Gép áramtalanít, burkolat leszed, két ram kivesz, új ramok ugyanabban a pozícióban vissza. Egy bevágás van a ramokon a középvonaltól kicsit eltolva, hogy ne tudd fordítva betenni, így ne legyél túl erőszakos, ha nagyon nem akar bemenni, nagy eséllyel fordítva kell betenned.
A kivétel a 2-2 szélső (bal, jobb oldal, nálad fekete) pöcök széttolásával lehetséges, ugyanez a mechanizmus automatikus, amikor berakod az újakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!