Melyik a legjobb hűtésű "blower" hűtésű videókártyák a legjobbak?
#11 Gratula a kis esszéhez. A quadrok azért örökéletűek, mert keveset fogyasztanak. Ez az egyetlen oka. Kevesebb fogyasztás, kevesebb hő, és a hő az egyetlen ami megöli az elektronikát. Van egy 15 éves belépő szintű gigabyte kártyám, a mai napig működik a fos netezős gépben, pedig a leggagyibb modell volt amit lehetett kapni, a felső kategóriás Sapphire kártyám meg 4 év után megsült, az egyik 35, a másik meg 200+ wattot evett, ehhez nem kell agysebésznek lenni. Plusz azért blowerek, mert rendere többet raknak egy gépbe, a blower meg értelemszerűen jobb, mintha a másik kártya melegét szívná magára. PNY ugyanazt a GPU t rakja a 200 forintos nyákra, mint bármelyik másik gyártó, a GPU t meg kivétel nélkül minden esetben az NV gyártja.
Attól is nagyon messze vagyunk, hogy érdemes legyen játékok streameléséről beszélni - na meg mit számít, hogy hol fogyasztanak áramot, hol termelik a hőt Bolygó Kapitánya? Nem lát szemem, nem fáj fejem? Azokat a gépeket ugyanúgy frissítik, fejlesztik, ugyanúgy termelnek áramot. Egyetlen dologra lesz ez jó, hogy nevetségesen felsrófolják az árakat, meg önkényesen szarabb minőségre állítsák a játékokat hogy költséghatékonyabb legyen a szolgáltatás számukra.
Le vagy maradva.
Lehet ennyi ésszel amivel jelenleg köztünk vagy már nem éled meg de maximum 5 - 7 év és a PC játékosok 70 -90% mind a Steam és az Epic -en és másokon keresztül fog óriás szerverparkok számítógépein keresztül játszani s nem a saját gépjeikről, ott azon maximum böngészni fog.
U.I: olyat nem írtam, hogy az óriás cégek ne termelnének(hőt) vagy ne fogyasztanák az áramot, egyszerűen maguk állítják majd elő és használnák fel újra. Ezer lehetősége van mind a kettőnek a megoldására, de kicsiben nem éri meg mert drága, nagyban meg a hülyének is megéri, így van ez szinte az élet minden területén.
Abban viszont igazad van, hogy helyszűke, fogyasztása miatt is olyanok a blower -ek amilyenek, de nagyon hatékonyak.
ne haragudj de nem akarok veled eszmét cserélni mert nagyon béna a stílusod, nem szeretem ezt a fajta primitív magyar stílust amit képviselsz mert idő után belőlem is kijön és ennél én érzékenyebb vagyok, hogy ne okozzon nekem problémát. Inkább kerülöm az ilyen embert. Nem mert félnem kéne hanem mert én ezt a szintet már meghaladtam, hogy bolygó kapitányozzak, meg kéretlenül kioktassak ismeretleneket név/ arc nélkül.
Bolygónak kell egy vagy több szervezetből álló okos emberek csoportja aki megóvja máskülönben ha nem lesz akkor senki nem fogja a magáénak érezni és mindenki a saját kedvére fogja kihasználni, aztán a Bolygó egy bizonyos pont után azt "mondja, hogy nem engedem magam elpusztítani" és csinál egy akkora reset -et, hogy szerencséje lesz annak aki maradhat a hátán.
Te önmagaddal szemben nem vagy tisztességes, normális, hogy normálisan beszélj adott esetben velem, hogy lennél te megértő a Földdel kapcsolatban?
Szerintem nem is érted amit leírtam ide mert olyan sötét ember alatti szinten vagy szellemileg, testileg, lelkileg, ...
A magas hő nem nyírja ki a v.kártyát, ~850 -1.200 fokon forrasztanak fel szinte mindent a nyáklapra a hő ingások nyirkál ki a nyákot(vezetőket mert elmozdulnak egymás mellől és egymás felé kerülnek így zárlat keletkezik amiből tul.evsz/ alul.fesz, stb - stb adódik), gpu chipjét szintén a hó ingások nyírják ki.>>>
>>Míg a processzorok tüskékkel csatlakoznak az alaplaphoz addig a GPU az alaplapjához golyókkal és ezek a golyók a hőingástól megrepednek aztán eltörnek.
Újra golyózást hívják BGA -nak.
Az meg, hogy PNY v.kártyái miért időtállóbak arról nem diskurálnék legyen annyi elég, hogy nem azokat az eszközöket és "alapanyagokkal" dolgoznak mint pld: az ASUS vagy a többiek.
Az meg óriás hülyeség, hogy azért időtállóbbak a QUADRO kártyák mert keveset fogyasztanak, de mindenki abban hisz amiben akar.
Tapasztalatod/ elmondásod szerint pár év múlva rengeteg RTX 8000 v.kártya fog meghibásodni még a garancia lejárta előtt, kíváncsi leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!