Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik a legjobb hűtésű...

Brandon41 kérdése:

Melyik a legjobb hűtésű "blower" hűtésű videókártyák a legjobbak?

Figyelt kérdés
Pl. Msi aero vagy gigabyte turbo vagy nvidia founders edition. Melyiknek van a leghalkabb hűtése?

2017. jún. 14. 20:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Melyik a legjobb hűtésű blower hűtésű videókártyák a legjobbak
2017. jún. 14. 21:01
 2/13 anonim ***** válasza:
Én úgy érzem hogy a legjobb blower hűtésű videókártyák hűtése hűtésben eltér a többi nem hűtésű nem blower hűtésű videókártyáktól
2017. jún. 14. 21:02
 3/13 A kérdező kommentje:
Ohhh,epik. bocsi túl sok a hűtés szó a kérdésben.
2017. jún. 14. 21:04
 4/13 anonim ***** válasza:
Mindegyik iszonyat hangos, nem hatékony módszer, halkan nagy áramfelvételű kártyát nem lehet így hűteni(és a "nagy" ebben az esetben bármi 60-70W felett). Kérdezhetnéd azt is, hogy mi a jobb, ha a hátad közepétől bénulsz le vagy 5 centivel lejjebb, meglátásom szerint baromira mindegy.
2017. jún. 14. 21:06
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem értek egyet az utolsó hozzászólóval, én a Fractal Design Node 202-es Mini ITX házamba először egy MSI GTX 1070 Gaming X-et vettem, de szétolvasztotta a többi alkatrészt annak ellenére is, hogy külön rekesz van a VGA-nak, a két óriási venti rohadt hangos volt, eladtam és vettem egy MSI Aero GTX1070-et, ami blower és kifele fújja a házból a meleg levegőt, a többi alkatrész egy jó 10-15 fokkal jobb hőmérsékletre állt be és a kártya is 77 fok körül mozog Witcher 3 alatt, nem a legjobb persze, de small factor házba a legjobb megoldás, szóval van helye és relevenciája. És ha jól állítod be a ventilátor görbét még csak nem is hangos!
2017. jún. 14. 22:00
 6/13 anonim ***** válasza:
A fury nitro m meg 55-57 fok úgy, hogy 50 százaléknál sosem pörög gyorsabban a venti, nem csak hűvös, de hangja sincs, holott minden idők egyik legnagyobb étkű egy gpu s kártyája. A blower nem hatékony bármilyen más aktív hűtéshez viszonyítva, ez nem vita tárgya.
2017. jún. 15. 13:10
 7/13 A kérdező kommentje:
Utolsó, igen egyetértek veled,azt én is tudom hogy az egyedi hűtésű videókártyáknak jobb a hűtése. Ezt én sem vitatom,csak arra voltam kíváncsi, hogy különböző gyártóknak a blower hűtésű videókártyák között van e valami különbség ami miatt az egyik jobb lehet a másiknál.
2017. jún. 15. 13:53
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem nem hatékony, hanem nem olyan gépházhoz van kitalálva, amiben jó a légáramlás. A blower a mini itx házakhoz van kitalálva, ahol nem nagyon lehetséges az, hogy 45 venti legyen a gépházon,amik minden irányból össze vissza fújják a levegőt. Ha egy mini itx házba bele teszel egy nem blower hűtésű kártyát, akkor széjjel ég a házad, mivel a GPU melege a többi alkatrészre megy át. Ha kicsi és rossz a légáramlása a házadnak, akkor egyértelműen blower típusú.
2017. jún. 15. 14:42
 9/13 anonim ***** válasza:
6-os: Én értem, hogy a te fury Nitro-d 55-57 fok az én régi MSI GTX1070 Gaming X-em sem volt 60 foknál melegebb a régi ATX-es házamban, de mikor beraktam a Fractal Design Node 202-be, akkor a kártyából kiáramló hő a processzort, a háttértárakat és az alaplapot kritikusan felmelegítette. Ekkor olvastam, hogy egy blower típusú kártyát érdemes vásárolni és valóban, minden alkatrészem minimum 10 fokot hűlt a Gaming X-hez képest és még a kártya is halkabban és hűvösebben megy. Egyszerűen nem lehet kijelenteni valamiről, hogy "szar", tájékozódni kell!
2017. jún. 17. 17:12
 10/13 anonim ***** válasza:

blower hűtésű kártyákat eredetileg szervergépekbe tervezték.

Workstation = munkaállomásokba vagy szervergépekbe ahol akár 8x10 évig 365d/24h -ben üzemeltették és mivel ezek a gépek processzorai több logikai magosak/ magosak voltak mint amíg egy átlagos emberfejben eltud számolni ezért hatalmas hőt generáltak a munkavégzésük közben a processzorok és, hogy ne legyen újra indulások, fagyások ezért a hőt a gépházból ki kellet vezetni, a blower hűtés videokártyák erre specializálódott grafikus kártya, hogy maga által és a processzor által termelt hőt NEN forgatja a gépházba hanem összegyűjti a hőt és az egészet kifújja a gépházból, így hűti a processzort és saját magát a GPU chipjét.

Évtizedek óta a legjobb grafikuskártyát gyártó cég a PNY ez a cég gyártja napjaimban is(de már lassan 20 éve) az nVIDIA QUADRO sorozatát ami rendre MIND BLOWER hűtésű.

Ezek a kártyák jóformán örökbérletek, nem fagynak, renderelés közben nem hibáznak. Mondhatjuk úgy, hogy ha nem szeded szét SOHA vagy nem ejted le akkor örökéletűek.

Jövőben szinte csak ilyen kártyákat fognak legyártani, mert a jövőben nem a gépeden lesz a játék hanem egy hozzád legközelebb eső szerverparkban az egyik számítógépen.

Te csak a mobilodon, tabletedet, VR hardvereden, Notebook, LapTop, számítógépeden rá nyomsz egy játékra és valós időben játszol mintha azon az eszközön lenen a játék amin játszol, mind ez csak az internet segítségével lehetséges, 5G vagy ennél gyorsabb hálózattal.

Jövőben amikor a megújulás, takarékoskodás, környezetbarát tudatosság lesz az alap akkor nem lesznek egyének akik otthon termelik feleslegesen a hőt, áramot az elavult eszközeikkel. Óriás vállalatok majd termelik helyetted a hőt, fogyasztják az áramot de ők ezt újra is fogják tudni hasznosítani nem úgy mint napjainkban:

vannak még mindig olyan emberek itt köztetek akik Windows Xp, 7, 8, 8.1 -et használnak meg

Core 2 Duo Quad processzorokat amik nem energia gazdaságosak, elavult termékekkel nem lehetsz elég hatékony a környezeted megóvásában.

Át kell állni az újra hasznosított termékekre és a Földet egy szűk csoport felelőssége alá kell vonni, hogy legyen gazdája máskülönben mindneki ki fogja használnia bolygót s csak addig tudják kihasználni amíg teljesen össze nem omlik, na ezért kell egy jól működő szűk OKOS emberekből álló csoport aki figyelembe veszi a Bolygó életét és korlátozza az átlag emberek tevékenységeit, hogy még sok generáció élhessen a Földön és hogy a Földet ne kihasználjuk hanem együtt éljünk vele.

BLOWER HŰTÉS egy jó irány... hatékony, kicsit valóban hangos de egy szerverparkban nem fog senkit zavarni.

2021. szept. 3. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!