Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intel Core i3 4170 processzor...

Intel Core i3 4170 processzor és 4Gb RAM mellé milyen videokártyát ajánlotok?

Figyelt kérdés

Játszani, meg filmeket, videókat vágni/konvertálni kellene. Elsősorban PAL-ban, de néha akár HD-ban is(bár ezt tudom mellőzni). Meg van, amikor több órás filmeket veszek fel OBS-el IndaVideóról .mp4-be, hogy tudjam a telefonomról nézni, ha vonattal utazok valahova.

Játékokból amit játszok:

Stickman Warfare

TeamFortress 2

Valami "utángyártott" Minecraft

illetve szeretném kipróbálni a CounterStrike 1.6-ot is.

Maga a gép nem régi(konkrétan januárban raktam össze vadi új cuccokból), de esetleg gondot okozhat, hogy elég spéci gépről van szó.

Két merevlemez van a gépben, melyekről két különálló operációs rendszert futtatok.

Az egyik egy Windows 7 Home Premium, a másik egy Linux Mint 18.1.

A cél értelemszerűen az lenne, hogy a kártyát mind a két rendszeremmel tudjam használni. Életem első videokártyája lenne. Eddig csak alaplapit használtam(előző gépem laptop volt).

Gépem:

Asus Z97-P

Intel Core i3 4170

4Gb DDR3 RAM

2x 2,5" 500Gb Hitachi HDD

A segítséget előre is köszi! :)

2017. jún. 10. 19:35
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Túlmelegedett?

Ugyan ez a cucc, mármint a GTX 1030 2gb nagyobb hűtőbordával jó?

2017. jún. 11. 00:51
 12/18 anonim ***** válasza:

Szerintem érdemes plusz 3-4 ezret kiadni egy RX 460-ért, a játékok többségében jelentősen több FPS-re képes.

Nem mondom, hogy a 1030-cal ne lehetne játszani akár az újabb címekkel is, de FHD felbontáshoz nem biztos, hogy elegendő lenne. Oké, mondjuk amiket te írtál, még egy vízforralón is elmennek, de ki tudja, később mihez jönne meg a kedved.

A videózás meg úgyis inkább a CPU-t veszi igénybe.

2017. jún. 11. 00:57
 13/18 A kérdező kommentje:
Ha a videózás inkább cpu, akkor lehet maradok inkább az alaplapinál. A keret is igazándiból úgy lenne, hogy 20, de esetleg talán 25.
2017. jún. 11. 01:09
 14/18 A kérdező kommentje:
Bár valami kártya lehet jól jönne, mert TF kicsit beleszaggat. Bár ez lehet a netem miatt van(10Mb/s le 0.5Mb/s fel). CS-t már meg sem próbáltam alaplapival.
2017. jún. 11. 01:21
 15/18 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Én viszont tudnám ajánlani ezt az 1030-at.
2017. jún. 11. 03:11
 16/18 anonim ***** válasza:
A videó nem a cpu t veszi igénybe, szoftveres renderelést már nagyon nagyon régóta semmi sem használ. Videózás miatt került igp az alaplapokra annak idején, illetve később a procikba(már amelyike ugye), a videokártya(ha a neve nem árulta volna el..) konkrétan ilyen feladatokra született meg annak idején, 3D gyorsításra külön kártya volt, csak épp végül egybeolvadt a kettő.
2017. jún. 11. 09:56
 17/18 A kérdező kommentje:

Az utolsó meggyőzött, hogy mégis kell nekem kártya.

Ezek szerint ezért tapasztaltam olyan jelenséget, hogy fel akartam venni párt perc videót az egyik játékból, hogy meg tudjam mutatni haveromnak, de nem ment együtt az OBS és a játék.

LowProfile kártyákat azért nézegettem, mert jó árban vannak, és az alaplapomon nagyon közel vannak egymáshoz a bővítőkártya foglalatok, bár ezzel lehet hülyeség foglalkozni.

Viszont még mindig izgat, hogy mi lehetett a másik válaszolónak a gond az általam linkelt 1030-al.

Lehet kártyára nem elég a sima alu hűtőborda?

Vagy maga a cucc gyenge? :/

Meg lehet kéne még inkább gyűjteni, és venni erősebbet?

Végül is ha azt nézzük, a proci 40k-ba került, a lap meg 35-be.

2017. jún. 11. 13:29
 18/18 A kérdező kommentje:
meg még annyi, hogy ennek az egésznek el kell majd a végén ketyegni egy 600W-os tápról.
2017. jún. 11. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!