Hogyan tudom visszanyerni a micro SD kártyán maradt fajlaimat?
Volt egy telefonom amit lecserélten abban volt egy 8gb is micro SD kártya ami valószínű bele volt formázva a telefonba és mert az volt az alapértelmezett mentési helye és egy pár app is rajta volt!
Majd ezt kivettem a telefon ól és átraktam az újba itt viszont formázást kért mert valószínűleg rajta maradtak az előző telefon ól az app és egyéb rendszer beállítás és azt írta, hogy ezen a kártyán olyan fájlokat tartalmaz ami nem olvasható de ekkor rögtön kivettem majd betettem egy számítógépbe de itt is ugyan azt írta, és a probléma azt hogy egy csomó zene kép dokumentumok videó stb volt rajta és azért nem akartam addig formázni mert akkor tuti hogy már semmit nem fogok tudni rajta vissza szerezni!
Ha esetleg valaki tudná ezt vagy érti, hogy hogyan tudnám még valahogy lementi róla legalább a zenéket mert az nagyon sok volt rajta kb vagy 500 darab akkor azt nagyon megköszönném!
Hát van kb. millió data recovery program, jobbak, rosszabbak. Próbáld meg a Recuva ingyenes verzióját, az tud magyarul is, hiszen a fejlesztője magyar:
Sajnos semmivel sem tudtam visszanyerni az sd kártyán maradt fájlokat semmilyen recovery vel sem mivel addig még csak be sem tudtam lépni az sd kártyába viszont a foglalt helyet azt mutatta!
Mivel a telefonon ez volt beállítva alapértelmezett tárolónak és sajnos én csak úgy kivettem belőle és utána már semmi sem ismerte fel vagy olvasta volna a rajta lévő fájlokat némelyik app is ezen volt de némelyik recovery talált egyéb Android meg messenger faceboom mappát de azonkívül semmi sem kb 100mb volt belőle foglalt csak azt nem értem, hogy akkor a zenéimet miért nem mutatta ki egyik sem mivel az majdnem vagy 5-6gb volt
Előző vagyok. Jól megrágtam problémádat: az a baj, hogy nem készitettél a kártyáról egy másolatot, azzal kellett volna az adatmentést próbálgatni. Vagyis nem az eredeti kártyán, a helyreállitandó adatokkal dolgozni. Így ha a másolaton sérülnek az adataid, akkor a kártyán egy szakember számára még minden meglesz az eredeti állapotában. A másolatból legalább kettő példány javasolt. Egy azért,hogy legyen mivel dolgoznod, egy pedig azért, ha az elsőt elszúrod, akkor a másodpéldányról tudsz egy másik másolatot készíteni. Így nem kell a kályhától indulni, nem kell minden alkalommal elkészíteni a lemezképet, amin dolgozol.
A helyes sorrend ez lenne:
1. Készíts a kártyáról egy másolatot. Pl Easeus todo backuppal.
2.Leválasztod a gépről a kártyát és azt biztonságba teszed. A telefonból is vedd ki!
3. Az elkészített másolaton egy adatmentő programmal elvégzed a helyreállítást. Rengeteg ilyen ingyenes program létezik. Pl az Easeusnak is van erre megoldása. [link]
Ha megvannak a hasznos adatok, akkor particionálod/formázod a kártyát és mehet vissza a telefonba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!