GTX 980 vs.2017?
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne a fent említett kártyával kapcsolatban:
Mi a véleményetek a kártyáról, megállja e a helyét a mai környezetben 1080p felbontásban? Egy i5 4670S és 16GB RAM még a konfig része, mindez 1150-es platformban.
Idáig AMD kártyáim voltak, de most nem lehet kapni, 1060 6GB-ra nincsen pénzem, ehhez meg olcsóbban hozzá tudok jutni(Asus Strix)
Köszönöm!
77K-ért én biztosan nem vennék 980-at.
Az, hogy a gtx 1060 6 vagy 8 pines az Asus Strix gtx 980 1*6 és 1*8 pines tápcsatlakozóval rendelkezik még nem feltételezhető belőle semmilyen teljesítménybeli különbség, csak az, hogy a 980 kétszer többet fogyaszt... :D
https://www.youtube.com/watch?v=cav_zk5ssWU
Attól mert ASUS Strix pár FPS-el több lenne, de nem jelentősen.
Szóval ha tudsz azonos áron gtx 1060-at venni, akkor mindenképpen azt érné meg, mert újabb és sokkal kevesebbet fogyaszt, mert korszerűbb.
Köszönöm, a helyzet kicsit árnyaltabb, jelentős különbségek vannak a két kártya között, mert nem csak játékra kellene, de munkára is.
A 1060 lebegőpontos teljesítménye 3,855 GFLOPS, a 980-é 4,825 GFLOPS, emellett jelentős eltérések vannak a CUDA magok, textúra kitöltési, és memória sávszélességben is, a 980 javára, mindez 45W többlet fogyasztással.
Nah pont emiatt nem tudtam még dönteni, mert Direct Computingra is kellene, ezekkel a paraméterekkel, szerintem meggyalázná az 1060-at...
Gondolom én, aztán lehet nem így van, de túl sok az eltérés, értem, hogy másik architektúra, de ennyi pénzből csak a legalját tudnám venni az 1060-nak, azt meg nem szeretném. Mert nem hiszem azt sem, hogy egy 1060 6 Xtreme Gaming, vagy egy MSI Gaming X, ugyanazt a teljesítményt hozza, mint a 6 pines Mini Zotac. Ha igen, akkor meg nagy gáz van, mert 25 ezer forint a differencia.
Meg tudnátok ebből a szemszögből is nézni a két kártyát, Direct Computing? Sajnos kevés adatot találtam még róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!