Kiknek van szüksége 128GB Ramra?
Nagyvállalati blade szerverekben van 256GB ram.
Ez inkább olyan, hogy a nem hozzá értő pénzes embereket célozzák meg. Mert neked jobb lesz, bár sose használod ki, de tudsz menőzni, hogy neked ilyen van.
Énnekem 16GB-os PC-m van és nem vagyok átlag felhasználó, és így se értem el a 8GB kihasználtságot.
- Megy egy JetBrains IDE alapból eszi a RAM-ot.
- fut 2 virtuális gép
- megy a firefox, chrome
Mindez persze Ubuntun.
Kb. így lépem át a 8-9GB-tot.
--- OFF
Az Apple-lel sose voltam barátban. iPhone-ra is tök felesleges 200ezret kikölteni, mikor 1,5-2 év után veszed az újat.
Persze Apple azt mondják biztonságos. Igen technikai oldalról, de a felhasználója akkor is ember. :)
Én lassan 5 éve elvagyok egy akkor még 30ezerért vett telefonnal. Igaz, csak telefonálásra használom.
' Nagyvállalati blade szerverekben van 256GB ram. '
Aha, a kicsikben. :D Nalunk 1.5-3 TB kozotti RAM meretek vannak, igaz, nem egy oprendszert futtatunk, hanem virtualizalunk rajta.
Egy macbook-ba tokeletesen felesleges ennyi memoria, a processzor ugysem kepes ertelmesen kihajtani azokat a szoftvereket, amiknek ennyi memoria kell.
Itt ~256GB körül mozog és itt is virtualizációban mennek VMware ESXi CentOS-ek. Letöbb csak adatbázis eléréssel foglalkozik, számlázók, rendelés kezelők, tehát nem indokolt a több TB. :)
De valóban, Nagyvállalati szerverek egy külön kategória. :D
DE! A mágnes szalag az még mindig menő. :) Mikor egy tenyérin egység, benyel 10TB adatot csak lazán. :D
Aki nem hiszi:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!