A processzor húzásától lehet baja a tápegységnek? Durrant a tápegység. Részletesen lent.
Hali.
1-2 hete a szívbaj jött rám, amikor szétdurrant a számítógép tápegysége használat közben. Egy 450-es akyga tápról van szó, kb 1 hónapos. Egyedül a processzor volt húzva, ami egy Q6600-as, és 333-ra volt emelve az FSB száma. Kicseréltem a tápot, és vissza tettem a gyárira az FSB számot, tehát a proci így most nincs húzva. Kérdésem, hogy durranhatott a táp a tuning miatt? Mert ha nem, szeretném visszarakni a tuningot, mert lényegesen jobb úgy a processzor.
Üdv
Az Akyga az egyik leggagyibb, hulladék minőségű táp, nem csoda, hogy eldurrant. Igazándiból még nagy szerencséd is van, hogy mást nem károsított a számítógépedben.
Az, hogy húzhatod-e attól függ, hogy milyen tápot vettél... egy normális táp nem durrant volna el.
Na szóval milyen tápra cseréltél?
2. vagyok
Azt még hozzátenném..., hogy kérdezted, hogy"processzor húzásától lehet baja a tápegységnek"?
Egy normális tápnak nem lehet baja ilyentől, DE egy gagyi táptól a géped szinte összes hardverének lehet baja...
Akyga a japánoknál a mennydörgés, villámok, tűz, anyagi veszteség és balszerencse istene.
Szóval igen, kinyírhatja.
Az M-Tech is egy hulladék, amellett semmiképp se húzd a procit!
Nem feltétlen a márka számít, mert FPS-ben is vannak kevésbé minőségi tápok.
A videokártyádat nem tudjuk hogy milyen, de szerintem egy minőségi 400W-os elég lehet OC mellett is.
PL:
be quiet! Pure Power 10 400W
Későbbiekben se lenne vele gond, egy gtx 1070-et gond nélkül el kell bírnia, de szerintem akár egy 1080-at is.
Amúgy ha majd lesz pénzed minőségi tápra csak fogd meg egymás után a két tápot... Meg fogsz lepődni, legalább kétszer nehezebb lesz a 400w-os minőségi táp a gagyi 450-500-as után... akkor gondolod, hogy mennyivel silányabb minőségű anyagokat használnak és mennyi védelem nincs belerakva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!