Milyen ez a konfig így első körben?
Alaplap: Gigabyte GA-B250-HD3P
CPU: Intel i5 7500
Ram: Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR4 2133MHz
Csak ez a 3 így együtt jó összeállítás?
szépen apránként szeretném a gépemet AMD-röl Intelre alakítani ezért először csak ezt a 3 komponenst cserélném és később jönne hozzá a VGA.
Szerintetek egy jó VGA-val megállja a helyét játékok terén FullHD-ban?
Én inkább így venném:
ASrock AB350m
AMD Ryzen 5 1500X
Crucial 8GB DDR4 2400MHZ.
FHD bőven jó.
Amúgy a többi hardware?(ház,táp stb.)
A ház az egy asztal. (abba van beleépitve)
A táp egy CoolerMaster G750M
Igazábol nekem annyi lenne a fontos hogy a játékokat fullHD-ban közel vagy akár stabil 60 fps-el tudjam futtatni.
A kiszemelt VGA egy Asus strix rx480 8gb gaming.
És legyen VR ready az egész.
Egyébként amit én írtam az nem lenne jó ezekhez az elvárásokhoz? kevés lenne?
Szeretnék intelre váltani.
Nem tudom miért szeretnél, a Ryzen vonal minden tekintetben jobb, nem a Buldozerből kell kiindulni.(sokkal több benne a tuningpotencia)
A táp rendben van.
FHD-re bőven elég lesz, de lehet kapni olcsóbban Gigabyte RX 580 8GB Gaming-t.(BestMarkt)
VR-ra minimum 1070 ajánlott, azt esetleg nézhetsz a hardveraprón.
A táp már adott.
Tuningolni nem szeretnék semmi képen sem.
Én tényleg csak annyit szeretnék hogy vigye a VR-t, FHD-ban mindent és ne kelljen jövöre cserélnem mert nem teljesül az elsö kettö egyike.
Nem akarok én sem vitázni.
Hisz azért írtam ide hogy tanácsot kérjek nálam ebben jártasabb emberektől. De ha csak annyi szól az AMD mellett hogy több tuningpotenciál van benne akkor inkább intel. (világ életemben AMD-s voltam és nem lehetett az intelre rábeszélni). Csak ennyi előnyt írtál.
Ha nem tuningolsz akkor jobb választás lehet az I5-7500 mert játékok alatt nem teljesít rosszul.(jobban mint a Ryzen 5 1500X)
De a szűk keresztmetszet inkább a VGA, érdemes gyűjteni egy 1070-re ha tényleg a VR a cél.
Egyáltalán nem szeretnék tuningolni.
A VR egy távolabbi cél.
Csak egy olyan gépet szeretnék összerakni ami a mai illetve az elkövetkezendő 1-2 évben még bírja a strapát FHD-ban.
Akkor a az általam írt konfig kiegészítve majd egy gtx 1070-el megfelelő lenne erre a célra? Érdemes erre így beruházni?
Alaplap: Gigabyte GA-B250-HD3P
CPU: Intel i5 7500
Ram: Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR4 2133MHz
VGA: Asus GTX 1070 8gb
Érdemes beruházni rá.
Így teljesen rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!