Laptopszétszerelés. Egy ponton tatja, van ötleted, hol?
Kb tíz csavar tartja a laptop hátulját. Mindet kiszedtem. Szeretném kifújatni kompresszorral, ezért távolítanám el a fedlapját, de egy ponton még tartja, a dvd író felett. Azt kihúztam a helyéről, az alatt találtam még egy csavart, kicsavartam, de még mindig, annak környékén tartja valami.
Ötlete van valakinek, mi foghatja? Valami irányadó ötlet is jó, merre tovább, hogyan tovább, hogy a fedlapot el lehessen távolítani.
Ez jó ötlet, megnézem a youtube-ot, köszönöm.
Egyébként bő 10 éves laptop:
Samsung R55-S
Intel Core Duo
Bár bizonytalan vagyok, hogy van-e értelme szétszerelni, ugyanis laikus vagyok, azt olvastam, hogy nem elég kompresszorral befújni a tisztításához (emiatt szerelném szét), és állítólag a kompresszoros befújás akár árthat is, meg újrapasztázni kell, ehhez ne mértek, azt se tudom, mi a pasztázás, anyagom sincs hozzá.
Szerelőre meg nem költenék.
Szerintetek hagyjam a fenébe a tisztítást laikusként, vagy megér egy próbát a kompresszorral kifújatás?
10 éves, öreg laptop, félóránként túlmelegszik és kikapcsol.
Bemész egy számtech boltba és veszel pasztát. (arctic mx-2 mx-4 nem rossz).
Szétszereled, kiveszed a lapot, lecsavarozod a hűtőt, a régi beszáradt pasztát letörlöd, bekened az újjal és visszarakod a hűtőt, ennyi.
Kompresszor nem kell, ha a bordáknál van szösz, azt kifújod magad is.
Én is laikusként álltam neki.
Egy tartalék gépen néztem a videót amikor szereltem. Sűrített levegőt vettem, és [link]
Alkohollal szedtem le a száraz zsírt, majd bekentem egy kivágott kis plasztik lappal a procit vékonyan. (én teljes felületet)
Aztán szépen vissza tettem mindent. A csavarokat egységenként külön tároltam egy papíron, ráírva honnan is szedtem ki, és sorrendet is számoztam...így sikerült. Azóta más gépét is szétszedtem.
Sokat segített a tisztításban a zsenilai drót, gyakorlatilag nem is kellet a sűr levegő. Ez mindenhonnan kiszedte a port. [link]
Kell azért némi érzék és türelem, nem csinálod minden nap.
A csavarokkal kell vigyázni az nem mindegy, mert sokszor csak kicsit hosszabb az egyik. De jegyzetelve, akár fotózva is közben, és a youtube-os videóval megcsinálható.
Mx4 szerintem szükséges minimum, ha már pasztázol.
Látod, ez egy remek kérdés, nagyon kezdő vagyok, hardver tekintetében... Hallani hallom, hogy ventillál, persze lehet, hogy több venti is van benne, és netán csak az egyik pörög(?)
Tegnap életemben először megtanultam végre laptop-ot is szétszerelni, meg össze, tutorial-ból. (Legalábbis azt, ami hozzám került.)
Szóval ez jó ötlet, szétszedem holnap talán megint, és úgy kapcsolom be, akksival, közben nézni fogom a ventiket - már ha látni... Nem néztem meg alaposan az alaplapot, a ventikkel... Remélem, nem kell nagyon szétszedni ehhez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!