Mi a vélemnényetek az alábbi gamer PC-ről?
Helosztok, elég régóta konzolon játszok, most viszont átszeretnék állni pc-re. Összeállítottam egy gamer pc-t
az alábbi konfiggal:
Alaplap: ASROCK X58 Extreme
Memória: KINGMAX TinyBGA 4096Mb DDR3 1333Mhz KIT
Videókártya: XFX HD5850 1GB DDR5 HDMI DP PCIE
Merevlemez: SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32Mb SATA2 HD103SJ
Ház: THERMALTAKE VH8000BWS Armor + MX Fekete
Processzor: INTEL Core i7-920 2.66Ghz 1366 BOX
Tápegység: Corsair TX850W
plusz néhány cooler:
Thermaltake A2460 CYCLO 12CM FLASH / Logó cooler
Thermaltake A2414D TMG SL1 Slotos hűtő x4
cpu hűtő: Zalman CNPS9900 NT
ramhűtő : GEIL EVO CYCLONE
hdd cooler: ThermalTake HardCano 14
Na szóval ez lenne az. Ezzel meddig élvezhetném a játékokat (maxon)? Ha valami esetleg gyenge/felesgeles ilyen erőset venni (tápra gondolok esetleg) akkor azt is írjátok le hogy miért. Elég butus vagyok a mostani pc-s dolgokban. Ja, az alaplapot igen lespóroltam, ha valaki tudja hogy mi a különbség pl a fenti, és 1 Asus P6t között, azt nagyon megköszönném!:D
Olvasgattam még erről az overclockolásról, ill arról is hogy elszálhat a garancia a gépről ha overclockolok? Annyit tudok hogy a proci teljesítményét növeli, de hogy mint meg hogy hogy arról nemsokat. :D Valaki leírhatná ezt is. Bocs a sok kérdésért. Op. rendszerre nem vagyok hajlandó 40-50 ezreket kiadni, biztos van már a win7 is tört verzióba!:3
(Ja, van 1 eladó ps3 80gb fat, 17 eredeti játékkal ha érdekelne valakit! :D)
ASROCK... Na itt elmeszelődött az egész. ASUS... Gigabyte... Na azok alaplapok.
Ha bő 2-300ezerből raksz össze gépet NE SPÓROLJ SEMMIN. Mondjuk ebbe belevenném szívem szerint az XFX videokártyát is. Inkább egy gyengébb proci (i5), és akkor bőven marad NORMÁLIS alaplapra és márkásabb (hosszabb távon megbízhatóbb) videokártyára. Úgysincs összhangban az i7 és az 5850... i7 mellé legalább 5870 kéne. De főleg CF-ben 2.
Pedig a fő alkatrészeken nem kellene spórolni.Alaplap Gigabyte vagy Asus vagy MSI.Videokártya pedig inkább 5870-es.
Egy kis segítség.
én még nem biztos, hogy i-s procit vennék..
asrock kilőve, egy fos, elsül a gép alatta.
gigabyte, asus.
videokari egy fos, tegyél bele gigabyte nvidia tipusbol valamit.
memóriát is 2x2, vagy 4x2-t tennék bele.
12:04-nek
Látom te is max haverjaid gépét láttad....
Én sz.gépek szervizelésével foglalkozom, ha jót akarsz magadnak, messze elkerülöd az Asrock alaplapokat. Pont az alaplapon nem kellene spórolni, inkább adj ki érte + 5-10e forintot, legalább nem kell félned hogy megadja magát.
VGA-ból vedd inkább a Sapphire Vapor-X kiadását.
850W-os táp pedig felesleges, még ha 2 kártya lenne Crossfire-ben, akkor is sok lenne. Egy Corsair PSU 650HX bőven elég.
Gondolom te is tudod hogy nem kellene ennyit kiadnod egy Gamer pc-re, AMD még mindig a legjobb ár/teljesítmény arányban, alaplap is olcsóbban jönne ki, a Phenom 955 BE "csak" 45e mellég egy Gigabyte lap kijönne 25-30eből, de ha van ennyi pénzed, akkor vegyél Core i7es rendszert
nagyon szépen köszönöm mindenkinek. na nálam kb itt ált be a totális konfjúzió :D az árgépet használtam és jóval ólcsobban találtam dolgokat mint az iponon. úgyhogy az alaplapot, a vidkarit, és a memóriát cseréltem ki
ezekre:
Asus P6T (meglepő módon xD) [link]
SAPPHIRE HD5850 1GB VaporX
Kingston DDR3-RAM 2GB PC3-1600 HyperX Kit ebböl 2x
régen voltak ilyen video karik hogy Nvidia, Ati Radeon, meg egy harmadik amit mindenki fikázott. ezek hova lettek? XFX, shappire.. életembe nem hallottam még ilyet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!