Mi lehet ez a hang? (Videokártya)
Figyelt kérdés
A Gigabyte GeForce GTX1060 videokártyám az utóbbi napokban érdekes kattogó hangot ad ki nagy terhelés alatt. A hang csak egy bizonyos fordulatszám elérése után jelentkezik. Itt egy videó róla, remélem hallható: [link]
Lehetséges, hogy kilazult valami csavar és hozzáér a ventilátor valamihez?
2017. máj. 11. 21:00
1/4 anonim válasza:
Ez szerintem nem csavar és nem is kábel. Amennyire a videóból ki lehet venni, hőhatásra feszülhet valahol a blokk, annak a pattogását hallod. Azt ki lehet próbálni, hogy tartós terhelés alatt megszűnik e egy idő múlva... De szerintem nem vészes.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Nem szűnik meg, sőt inkább fokozódik. Nem tudom pontosan, hogy milyen fordulatszámmal pörög olyankor, de kb. olyan 75 fokos hőmérséklet környékén jön elő a zaj. Ez a hőfok 100%-os kihasználtságnál. Azt, hogy csapágyas azt kizárhatjuk, ugye? Elvégre akkor állandó lenne a zaj, meg az talán nem is ilyen jellegű. Korábban nem volt ilyen, azért is sz@rtam be egy picit.
2017. máj. 12. 15:46
3/4 anonim válasza:
Nem biztos, hogy nem csapágy. Ha nem szűnik meg, akkor nem a hőtágulás a pattogás tárgya. Nem is vezeték, csavar, mert akkor alacsony fordulatnál is jelentkezne.
Inkább csapágy ez, de videó alapján nem vészes, nekem is fel kellett hangosítanom, hogy halljam.
4/4 A kérdező kommentje:
Kiszedtem a kártyát, és kicsit megpiszkáltam a ventilátorokat, bár nem igazán tudtam vele mit kezdeni. Visszatettem, és hagytam kb. 1 órát menni 100%-on. Érdekes módon nem jött elő a kattogás. Amúgy a videó nem adja vissza teljesen, de élőben azért lehetett hallani 1-2 méter távolságból is. Remélem, hogy megjavult a "semmitől". :)
2017. máj. 12. 16:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!