Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha valakinek van tapasztalata,...

Ha valakinek van tapasztalata, hogy Acer Aspire E1-571 laptopot miként lehet rávenni, hogy Pendrive-ról boot-oljon, kérem ossza meg velem!?

Figyelt kérdés
Próbálta mindhárom portot, a BIOS-ban UEFI és Lagacy beállításban. Látom, hogy csak USB-HDD és USB-FDD lehetőségek vannak a Boot Sequence beállításainál. WIN XP-t szeretnék bootoltatni vele, másik laptopokon működik, szóval nem a pendrive-val van a baj.

2017. máj. 11. 07:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Egy Raspberry PI nem eszi meg esetleg? Annak semmi hangja nem volna.
2017. máj. 11. 15:36
 12/20 P.O.C. ***** válasza:
Nincs esetleg olyan Linux disztribúció, ami támogatja a géped is meg szkenneredet is egyszerre? Csinálnál egy Windows/Linux dual boot -ot és mikor a poros scenner -edet akarod használni bebootolnád a Linuxot, egyébként Windows 7/8.1 vagy 10 lenne rajta, amit támogat is.
2017. máj. 11. 15:40
 13/20 A kérdező kommentje:

Oksi! Ha XP nem akkor körülnézek Linux fórumon, hogy melyik támogat Twain-t. Ha nem jön össze, még mindig jöhet a "Málna PC" bár ez nekem eddig a pillanatig ismeretlen dolog volt.

Nagyon szépen köszönök minden segítséget!

2017. máj. 11. 19:34
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Linuxban nincs Twain. Viszont az xsane elég sok régi scannert támogat, szóval hacsak nem valami Dzsunka-művek gyártmány, akkor vinni fogja.
2017. máj. 11. 19:39
 15/20 A kérdező kommentje:

Mustek, szerintem ez nem noname márka.

Mi az az xsane?

2017. máj. 12. 19:46
 16/20 anonim ***** válasza:
xsane egy Linuxos scanner program ill. driver. Elég sok régi Mustek scannert visz, szerintem próbáld meg.
2017. máj. 12. 21:20
 17/20 anonim ***** válasza:
-Mondjuk ha tudnánk a scanner pontos típusát akkor lehet, hogy többet tudnánk segíteni.
2017. máj. 13. 07:50
 18/20 P.O.C. ***** válasza:

Itt van egy lista a támogatott scennerekről:

[link]

2017. máj. 13. 09:20
 19/20 A kérdező kommentje:

MUSTEK A3 600 CP. (máramennyire olvasható)

Én a listában csak Scanmagic 600 CP-t találtam, de ez A4 a google szerint.

Egyébként tegnap éjszaka eljutottam odáig, hogy a Hiren BOOT Mini XP-jére rá tudtam telepíteni a régi gépemről a twain drivert, és látja is a szkennert. Viszont ha szkennelést indítok sfc4.sys hibára kimegy kék halálba. Próbáltam ezt a fájlt is lecserélni a régi gépével, de nem jött be. Szerintem a baj ott lehet, hogy a Mini XP egyáltalán nem is reagál, mikor bedugom/kihúzom az USB-LPT átalakítót. Valószínűleg nem látja.

2017. máj. 13. 12:31
 20/20 A kérdező kommentje:

A Virtulabox-ba telepített XP-vel is ugyanígy jártam. Szerintem ez az USB-LPT átalakító, nem használható szkennerhez. A leíása szerint is régi nyomtatókhoz ajánlják. PCMCIA csatlakozóm sincs.

Gondolom a linux sem enné meg plug and play-ként, én meg nem értek annyira linuxhoz, csak az időm cs..ném el vele.

Asszem veszek egy A4-es szkennert a laptohoz, ha pedig A3-as műszaki doksit kell szkenelnem, használom a régi gépet.

Köszönöm a segítséget mindenkinek

2017. máj. 13. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!