VGA sérült akril vízblokkal, mi a teendő?
Üdv mindenkinek. Vázolom is mi a gond... Rendeltem egy Gigabyte GTX 1080 Waterforce WB 8G kártyát, részemről gyönyörű, akril blokk nikkel hővezetővel, RGB LED, 8+8 PIN tápcsati, egyszóval ideális. Nincs gondom a gyártóval, de most úgy tűnik kaptam egy hibás kártyát.
Itt vannak róla a képek, egy albumba gyűjtöttem mindet:
Csomagolás sértetlen, minden a legnagyobb rendben, de szerintem eleve gyártás hibásan csomagolták be.
Mondom is mi a gond, ha elsőre nem vennétek észre. Bár látszik, kapott egy leak test et, és ezután csomagolták be, de nem ez a hibája, hanem az aprócska repedések az akril blokkon. Próbáltam minden szemszögből lekapni, hogy jobban látszon mi a gond. Még nem volt alkalmam desztillált vízzel átöblíteni, ugyanis egy db fittingem sincs. Még nem kaptam meg a fizut, hogy lerendeljem a szettet... Ha jobban megnézzük, ez egy eléggé vastag akril blokk, ahogy a többi is persze, és a repedések mindössze felületi sérüléseknek tűnnek. A széleken, ahol már a gumi gyűrű helyezkedik el, a repedések megszűnnek, tehát max addig a furatig mennek, amiben a gyűrű van, és nem tovább. Elméletileg ez csak esztétikai hiba, de egyelőre nem is tudom letesztelni a szivárgást. Helyenként, ahol véknyabb az akril, ott láthatók a repedések. Sarkokban, széleken... Viszont a gumigyűrűnél tovább nem mennek, és a repedések felett még jó vastag akril réteg van. Találkoztatok már ilyen problémával? Vagy javítható ez egyáltalán? Gondolok itt acetonra. Tudom furán hangzik, de ugye az akril műanyag alapú, amit "megolvasztana" enyhén mondjuk egy tűhegynyi aceton, aztán mikor a réseket kitöltötte, el is párologna. Működne ez a módszer? Ez lenne az alap ötlet: https://www.youtube.com/watch?v=qKHbKlq7aPg
Vagy ez nem túl jó ötlet lenne? Illetve a garancia elvész ha leveszem a blokkot a kártyáról? Illetve ha a blokkot tisztítás céljából szétszedem?
Tudom sok kérdés, és hosszú regény, de nem tudom ez indok e a garanciális csere igénylésébe, viszont őszintén nem is nagyon szeretném küldözgetni, majd várni a fejleményeket... Mit tehetnék? Vagy van e okom egyáltalán aggódni bármiért is?
jó xar a felületi megmunkálás, de baja nem lesz, hacsak nem megy fel 130 fokra a hűtővized egy komplex zárt rendszerben.
A helyedben azért írnék a gyártó supportjának, milyen gány darabot kaptál képeket csatolva hozzá, mert ez nem 2 forintos kínai gagyi valami. Szerintem leak test után szimplán leesett a földre aztán suttyomban visszarakták a sorra, mert arra jellemző az ilyen kis helyi hiba.
Ha nem túlnyomásos a rendszer (tehát nem megy fel 100 fok fölé a víz zárt rendszerben, lásd paks a hűtött víz csak 300 fokos :D), akkor nem lesz gondja, elég rosszul vezeti a hőt maga az edzett üveg (vagy műanyag, kérdés annál mi van jelenleg), így azt se mondom hogy a hőtágulás és zsugorodás miatt szétrepedne.
Egy teszt sose árt, de szerintem nem lesz gondja, supportot meg kicsit ba**zogasd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!