Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy R9 380X mellé mennyire...

Egy R9 380X mellé mennyire lenne elég egy régi Phenom X6 1055T?

Figyelt kérdés
A kérdés adott kamat nélkül kapod! :D

#dinnyemag #fpsORGAZMUS #HOLLY 60fps
2017. máj. 7. 15:27
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez játékfüggő. Amennyiben egy játék nem függ túlságosan a processzortól, gond nélkül teljesen ki lehet használni a kártyát. Viszont processzorigényes játékok esetében a teljesítmény a kártyához elvártakhoz képest alulmarad. Ilyen játék lehet az Ashes of the Singularity, GTA5, FarCry 4, stb.

Én szintúgy régebbi AMD processzor mellett használok egy általad választottnál erősebb kártyát.

fx-6300 4ghz (OC)

gtx 1060 6gb (asus rog, factory OC)

8gb ram

Ezzel a konfigommal én ezt tapasztaltam. Szóval sok esetben minden jól fog működni (jól optimalizált játékoknál), mintha egy új processzort használnál. A rosszul optimalizált vagy nagy CPU igényes játékoknál viszont alulmarad. Jó esetben úgy tapasztaltam, hogy az olyan tesztekhez képest amin jobb processzorral szerepel a kártyám, max. 10-15%-al maradt alul. Ami nem rossz ahhoz képest hogy AMD, és hogy régi :).

Amennyiben teheted, a jövőben egy i3-6100, 8gb ddr4, valamint egy nem túl drága alaplapra cserélni érdemes lehet, mivel ezek nem túl drágák, de minden esetben kihasználhatóvá vállik a kártya.

2017. máj. 7. 20:03
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítőkész választ! :D Nos gondolkodtam már cserén( Pentium G4600, 8gb ram és egy valamire való alaplap) de most egyelőre az 1055T tűnik jobb (és pénztárca barátabb :D) megoldásnak. Amúgy ha nálad a kb ugyan ilyen erős Fx 6300-al jól megy a bitang 1060-as akkor nálam sem lehet gond a közel 2 éves 380X-el. :)
2017. máj. 7. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!