Egy R9 380X mellé mennyire lenne elég egy régi Phenom X6 1055T?
Szia!
Ez játékfüggő. Amennyiben egy játék nem függ túlságosan a processzortól, gond nélkül teljesen ki lehet használni a kártyát. Viszont processzorigényes játékok esetében a teljesítmény a kártyához elvártakhoz képest alulmarad. Ilyen játék lehet az Ashes of the Singularity, GTA5, FarCry 4, stb.
Én szintúgy régebbi AMD processzor mellett használok egy általad választottnál erősebb kártyát.
fx-6300 4ghz (OC)
gtx 1060 6gb (asus rog, factory OC)
8gb ram
Ezzel a konfigommal én ezt tapasztaltam. Szóval sok esetben minden jól fog működni (jól optimalizált játékoknál), mintha egy új processzort használnál. A rosszul optimalizált vagy nagy CPU igényes játékoknál viszont alulmarad. Jó esetben úgy tapasztaltam, hogy az olyan tesztekhez képest amin jobb processzorral szerepel a kártyám, max. 10-15%-al maradt alul. Ami nem rossz ahhoz képest hogy AMD, és hogy régi :).
Amennyiben teheted, a jövőben egy i3-6100, 8gb ddr4, valamint egy nem túl drága alaplapra cserélni érdemes lehet, mivel ezek nem túl drágák, de minden esetben kihasználhatóvá vállik a kártya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!