Az nem probléma, hogy a mai nagy batár videókártyák már lefele hajlanak a PCI-E slotból?
Olyan hatalmas videókártyák vannak, illetve olyan nehezek a hűtés miatt, hogy a mai kártyákat csak a PCI-E slot, és a rögzítőcsavar tartja meg az egyik oldalán. A csavar nélküli oldala viszont lóg lefele, hol nagyon, hol kevésbé.
pl itt a videó elején:
https://www.youtube.com/watch?v=D5mmSrCG2ok
Ez nem probléma?
De eléggé, az alaplapnak nem tesz jót, és a kártya NYÁK-ja se szeretni ,hogy feszesen van.
Hogy a saját esetemmel éljek. Vettem egy Gigabyte HD6950-et. Az 1 gigás Windforce 3x-es verziót. Eléggé görbült, tudtam ,hogy ez nem jó ezért 3D nyomtattam neki egy állványt.
Így fest a szépség: [link]
OFF: Ha kell valakinek ilyen állvány tudok nyomtatni, elég drága elkészíteni de teljesen testre tudjuk szabni. Ez NEM hirdetés.
Szóval úgy gondolod, hogy érdemes kitámasztani valamivel?
Ehhez nem hinném hogy kellene 3D nyomtatni, csak keresni kell valamit, ami stabilan tartja a kártyát. Máshol kötegelővel kötötték fel, pl. egy csavarnak a helyére.
Számomra ez nagyon furcsa... a videókártya gyártó cégeknek nem kellene erre gondolniuk, valahogy? Nem kellene adni valamit a kártyához, ami megtarthatná azt?
Azok a kártyák amiken van backplate, azok védve vannak. De az alaplap nincs.
Én szeretem a kompakt megoldásokat, amiktől kellően dinamikus maradhat a gépem, na a huzalkötegelő nem ilyen :D
Ja és én csak kihasználtam a 3D nyomtatóm lehetőségeit.
Hát, ha netán megtöröd a kábelben az egyik fázist, főleg ha nem a földet, vagy a kártya VRM-ének felépítésétől függ, de ha megtöröd, akkor leéghet az egyik túlterhelt ér, (erre a kissebb az esély). Vagy csak kárt okozhatsz a kártyában, ha nem kap elég áramot. Utóbbi valószínűbb.
De én semmiképp sem tartanék egy kártyát azzal a kábellel ami az életet adja neki. Ez olyan akasztják a hóhért szituáció. De ez persze csak a saját elvem.
#1 ugyes megoldas! :D
Nekem is a batar nagy HD6970 hajlott nagyon,de osszesen 5percet volt ugy kb.utana a gepet oldalra forditottam es levettem a takarolemezt,mert nem letezett huteni maskepp(FX-6350 @4.8GHz is hozzajarult ehhez).
Azota mar G4400 van 4.5GHz-en amit azert nem egy nagy cucc lehuteni,meg egy HD7870,de a fektetett nyitott megoldast megtartottam,nekem bejott nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!