Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Aki hozzáértő, az tudna...

Aki hozzáértő, az tudna válaszolni ezekre a Windows 10-el kapcsolatos kérdésre?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Kevés hely maradt a gépen, és már sok mindent ki kellett törölnöm, de még így is kevés hely van a gépen.

Windows 10 van a gépen. Az a kérdésem, hogy a Windows 10-et újra lehet telepíteni ha már eddig is Windows 10 volt az operációs rendszer? Azért kérdezem, mert számomra ez nem tiszta, mivel a Windows 10 folyamatosan frissíti magát időközönként, akkor mégis miért van olyan opció, hogy újratelepítés? Mivel kevés hely maradt a gépen, ezért szeretném újratelepíteni majd, ha lehet. Lehetséges Windows 10 rendszerrel újratelepíteni a Windows 10-et? Ha rákattintok a Windows Defender-re, és ott a "Beállítások"ra, akkor kijön egy ablak, ahol ha a "Windows Update"re kattintok, akkor ott be lehet szerezni a legújabb frissítést, és van egy olyan lehetőség is ezen kívül, hogy "Helyreállítás". Ha erre rákattintok akkor bejön egy olyan szöveg, hogy "Gép alaphelyzetbe állítása. Ha a géppel valami probléma van, segíthet, ha visszaállítja alapállapotba. Választhat, hogy megtartja, vagy törli fájljait, és utána újratelepítheti a Windows-t." És ott van egy olyan gomb, hogy "Kezdés". Szóval az a kérdésem, hogy így tényleg újra lehet telepíteni a Windows 10-et telepítő CD nélkül is? Mert nincs telepítő CD-m. A rendszer önmagától telepíti újra a Windows 10-et? És akkor le tudok majd a telepítés alatt törölni minden adatot a gépről? És nehéz újratelepíteni a Windows 10-et? Eddig csak Windows XP-t telepítettem párszor, egy régi számítógépen, az elsőre nehéz volt, és segítség kellett hozzá, utána már tudtam magamtól is újratelepíteni. A Windows 10-nek milyen az újratelepítője? Nem annyira bonyolult, mint az XP telepítője? Egy meghajtó van a gépen egyébként. Köszönöm ha kapok választ valakitől, aki ért hozzá. Én nem igazán értek a Windows 10-hez.

2017. ápr. 30. 11:43
 1/4 anonim válasza:
Szia, nekem nincs Windows 10 csak Windows 7. Ha teljesen újra akarod telepíteni a rendszert. Akkor a fontosabb fájlokat mentsd el HDD- re vagy SSD-re. Én csinálok egy bootolható telepítőt pendrive-ra. Beállítom a biosba, hogy erről telepítsen és kész. Nálam ez bevált módszer.
2017. ápr. 30. 12:45
 2/4 anti paladin ***** válasza:

Reinstallal nem ersz el semmit mert utana megint lehuzza a frissiteseket, megint elfogy a helyed.

Guglizd meg hogyan lehet eltavolitani a letoltott, szuksegtelenne valt update file-okat.

2017. máj. 1. 11:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Ennek a mappának a tartalmát nyugodtan törölheted:

C:\Windows\SoftwareDistribution\Download

Ide tölti le a frissítéseket a windows, majd telepíti. Tehát, frissítés után már nincs szükség a tartalmára.

Írd be futtatásba (windows gomb + R):

cleanmgr

Jelöld ki:

C:

majd rendszerfájlok törlése. Rakj mindenhova pipát, és okézd le, majd fájlok törlése. Sokáig fog futni, de rengeteg helyet szabadít fel.

2017. máj. 1. 15:15
 4/4 A kérdező kommentje:
Megoldottam az újratelepítéssel, nagyon egyszerű volt. Eltűntek a gépről a régi frissítések, amikor újratelepítettem. :) De azért köszönöm a válaszokat.
2017. máj. 14. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!