Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az egyik hdd meghajtóm olvasás...

Az egyik hdd meghajtóm olvasási sebessége miért sokkal lassabb mint a másiké?

Figyelt kérdés

1. meghajtó - Hitachi HDS721025CLA382 (232 GB)

2. meghajtó - WDC WD3200AAJS-60M0A1 (298 GB)

A Hitachi sokkal gyorsabb olvasásban mint a WDC az Aida 64 Extreme szerint. Szóval a WDC ez semmire való hulladék? (most kicsit erősen fogalmaztam, de na...)

Nem tudom mennyire számítanak ezek az olvasási sebességnél, de leirom, hátha ezek befolyásolják:

-A WDC-n van a rendszer (win7), a hitachi-n csak adatok vannak (képek, videok, egyebek)

-A WDC a Sata 1-be van kötve, a Hitachi meg a Sata 2-be (sztem ez tök mind1, de lehet tévedek)

-Még plusz infónak, hogy egyik meghajtó sincs partícionálva

-!!!Vagy az lehet oka, ha a WDC (amelyik a lassabb) adatkábele kicsit meg van törve? Lehet ez nem számít törésnek, de kb. igy néz ki:

[link]

A tesztekről a screenshotok:

Hitachi linear read teszt:

[link]

---------------------------------------------------

Hitachi random read teszt:

[link]

WDC linear read teszt:

[link]

---------------------------------------------------

WDC random read teszt:

[link]

2017. ápr. 24. 20:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

ott a lényeg. ami szted tökmind1, az rohadtul nem az..

a sata 1 lekorlátozza, nem bír nagyobb tempót.

2017. ápr. 24. 20:17
 2/13 anonim ***** válasza:
Rendszermeghajtót pedig amúgy is rendszeresen piszkálja a windows, ami winchesternél eléggé be tudja lassítani, szóval még adtál neki egy kis plusz hátrányt is. Így aztán nem csoda ha gyengén megy.
2017. ápr. 24. 20:20
 3/13 anonim ***** válasza:
Én teszteltem külön WD-t és mostmár a Toshiba által megvett Hitachi-t is nekem is sokkal gyorsabb volt a Hitachi.
2017. ápr. 24. 21:15
 4/13 A kérdező kommentje:
Első válaszólónak írom, hogy nem a sebességre értettem a Sata 1-2-t, hanem a számozás szerint. (4 sata csati van az alaplapomon, 1-4-ig számozva asszem, vagy 0-3-ig, nem tudom már)
2017. ápr. 24. 22:37
 5/13 A kérdező kommentje:
De akkor úgy kérdezném, ha ujra kitehetném a kérdést: A WDC meghajtónak normális a sebessége, vagy tul lassu, és belassitja nagyon a rendszert? Mert akkor felcserélném a kettőt, hogy a WDC-n tárolnám az adatokat, és a Hitachin menne a rendszer.
2017. ápr. 24. 22:39
 6/13 anonim ***** válasza:

mi ezzel a bajod, ezek piszok régi winyok örülhetsz hogy ennyit tudnak..

sajnos az ujabbak se brutál gyorsabbak azt azért hozzátenném.

nekem a nason van egy 200 gigás seagate rendszernek, meg az a szemeteskuka hddm az még annyit se tud mint a wd hdd-d.

Szóval érted, egy 800 ft piaci értkű merevlemeztől nem várhatsz el többet.

2017. ápr. 25. 19:47
 7/13 anonim ***** válasza:
de inkabb legyen akkor a hitachin a rendszer az picivel gyorsabb, de ez olyan hogy melyik iszonyuan elavult terméket válasszuk a kettő közül :)
2017. ápr. 25. 19:49
 8/13 A kérdező kommentje:
Jaja, áttettem a Hitachira a rendszert, bár érdekes módon mostanában olyan játékok kezdtek el laggolni, fps droppolni a gépen, amik eddig még soha nem szaggattak. 200-300 fps-t ír a játék, mégis beszaggat. Mérgesítő. Amugy igy is leteszteltem a 2 merevlemezt, és igy, hogy a rendszer most a Hitcahin van, ugyanaz volt az eredmény. Szóval attól, hogy a Hitachin rajta van a rendszer, nem lett lassabb az olvasási sebessége szinte semmivel. A WDC meg ugyanolyan lassu, sőt még lassabbat mértem. Pedig azt hallottam, hogy a WDC Blue elég jó merevlemez, de akkor nem is...
2017. ápr. 27. 16:05
 9/13 anonim ***** válasza:
igen.. mert csak és kizárólag fps lag létezik ugye??? imádom az ilyeneket akik azt hiszik értenek hozzá, de látszik hogy fingjuk sincs
2017. ápr. 27. 19:46
 10/13 A kérdező kommentje:
Mert ahhoz aztán kell érteni, hogy észrevedd, hogy szaggat egy játék. Grat szakértő
2017. ápr. 29. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!