Mitől függ egy pendrive másolási sebessége?
Ez USB 2.0 sebesség.
Dugd USB 3-as portba. Azt onnan ismered fel, hogy kék színű.
Ha régebbi a géped, akkor lehet, hogy nincs rajta.
A házon lévő csatlakozó csak kivezetés. Ha az alaplap nem támogatja (vagy rossz helyre van dugva), akkor az előlapi csatlakozó hiába kék, nem lesz USB3-as. Az alaplapon lévő (hátoldali) csatlakozóknál a kék biztosan USB3-as, legrosszabb esetben fel kell tenned egy chipset drivert.
A 40MB/s mondjuk sztem már túl gyors gyakorlatban(!) USB2-nek, ami 25-30-nál meg szokott állni (legalábbis az esetek többségében, amikkel találkoztam). Az USB3-as pendriveom nekem sem megy 30-nál gyorsabban USB2 portban (igaz az enyém nem ennyire gyors, de ez most sztem lényegtelen).
Az is számíthat, hogy miről másolsz, mert 180MB/s nem kevés, ezt a sebességet a forrásnak is ki kell szolgálnia! Ezen felül tovább ronthat a sebességen (különösen írásnál), ha sok apró fájlt akarsz rámásolni. Egy nagy fájllal jobb eredményeket érhetsz el.
#4 Próbáltam rámásolni
#5 A gép ennél sokkal gyorsabban is szokott másolni. És egy nagy fájlt akartam rárakni.
Amíről másolsz az SSD vagy HDD?
A Hdd annyit tudni kell, hogynagyon sokat számít, hogy a fájl töredezett-e illetve hogy a HDD melyik részén helyezkedik el.
Volt ilyen reklamációm korábban, jött az ügyfél és mondta hossz rossz az SSD mert másolt rá és 50mb/s felé nem ment.
A helyzet az, hogy egy 500gb sata hdd lineáris olvasásban a lemez első szektorait 100mb/s olvassa, de az utolsókat jó ha 50mb/s. Ha egy lassabb HDD-ről beszélünk akkor ez lehet 40mb/s-is.
Másrészt ott van a fájlok mérete, minél kisebb, annál lassabb. Végezetül az sem mindegy, hogy egy rendszer HDD-ről beszélünk-e, mert ha a gép közben frissít, esetleg Torrent fut rajta az jelentősen belassíthatja.
2terás HDD-ről és 256GB-os SSD-ről is próbáltam, ugyanaz a sebesség.
Lefuttattam egy tesztet h2testw programmal és nem jelzett hibát.
értem.....
Alaplap pontos típusa?
Ha be tudsz kukkantani a ház belsejébe, akkor meg kéne nézni, hogy a kék USB kábel van-e az alaplapra csatlakoztatva, vagy a fekete mellékág.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!