Elég erősen ráz a gépem, és féltem is, mit tegyek ellene hogy ne adjon le áramot fölöslegesen, még a hangszóró vezeték is ráz, elég durván xd, és valamikor recseg 1-2 a cucc, szóval mit tegyek?
A földhöz képest pedig szerintem -gyökkettőször 230 V és +gyökketőször 230 V pontenciálkülönbségek lépnek föl. Tehát -325,27 V és + 325,27 V csúcsérték közötti értékek.
2010. máj. 16. 00:31
12/18 anonim válasza:
Miert? Az az egyeniranyitott 220V-os AC. Lehet annyi is, ha epp ott van a gond. De elobb lesz egy szurokondenzator a bemeneten ami foldre van kotve, csak epp nem jo a foldeles. Akkor kb 110V-van az "igazi" foldhoz kepest.
2010. máj. 16. 19:26
13/18 anonim válasza:
A konnektorból 230 V-os effektív értékű sin-jel jön. A csúcsértékei tehát 230V*gyökkettő mind pozitív, mind negatív irányba. (de ennek és az előző hozzászólásomnak már semmi köze nincs a feltett kérdéshez, csak kötexem ). Néhány éve már 230 V-ra tértünk át a 220-ról.
2010. máj. 17. 00:53
14/18 anonim válasza:
Inkabb nezz utana....
2010. máj. 17. 18:18
15/18 anonim válasza:
Szerintem aki még 220 Voltban gondolkozik az meg se szólaljon. az hogy mi a szakmád senkit sem érdekel az számít mit tudsz mihez értesz....
Felfogtam mit akartál itten magyarázgatni de ez akkora képtelenség hogy csak na az esély szinte 0 hogy ez a hiba és megoldódik.
Kedves kérdező ha nem akarsz nagy változtatást akkor a konnektort szedd szét és egy dróttal kösd a védőérintkező csavarját a nullához de a nullához ám és nehogy a másikhoz mert akkor mégjobban megráz
2010. máj. 27. 20:03
16/18 anonim válasza:
Te is konyitasz hozza, az latszik, de ha csak az az egy dugasz nem jo, es a kerdezo rakapcsol a szamitogepere egy szerkenyut aminek jo a foldelese egy masik dugaszbol, akkor az aramvedo kapcsolo (fi-rele) lekapcsolja majd neki az aramot. Ja es 220 ban gondolkodok, mert azt szokatam meg. Az akkumulatorokban sincs 12V-os feszultseg, megis mindenki ugy mondja.
2010. máj. 28. 11:31
17/18 anonim válasza:
Figy nem akarok egyáltalán vitázni sok megoldás létezik ami függ a kérdező idő és pénzráfordítási lehetőségétől....
Bizonyára nem csak a mi tanácsaink által fogja megoldani a problémát....
Amúgy lehet hogy egy jó szakember vagy de aki nem követi az új szabványt annak a tudása elavult és ezt nem kell hajtogatni hogy mindegy mert magadat írod le.
Az akkumulátor NÉVLEGES feszültsége 12V
A hálózat NÉVLEGES EFEKTÍV feszültsége 230V
kb már 10 éve ez a szabvány és ez nem csak közelítő érték....
Hagyj fel ezzel a megszokással és légy nyitott az újra akkor fiatalodsz is pár évet:D meg a tanácsaidat is jobban elfogadják ha nem egy 100éves agg nak tűnsz
2010. máj. 28. 11:49
18/18 A kérdező kommentje:
akinek hasonló problémája van az cseréljen hosszíbítót, megoldotta a problémám...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!