Ráz a gépem, mit tehetek ellene?
Figyelt kérdés
Elég erősen ráz a gépem, és féltem is, mit tegyek ellene hogy ne adjon le áramot fölöslegesen, még a hangszóró vezeték is ráz, elég durván xd, és valamikor recseg 1-2 a cucc, szóval mit tegyek?2010. máj. 14. 00:36
1/18 anonim válasza:
gep = szamitogep? Dugd be forditva a dugaszt. Ha akkor is raz, akkor a foldelesen keresztul jut be a fazis. Vagy rossz a foldelesed vagy atut a gepben valami. De megint, ha jo lenne a foldeles, akkor a gep ha at is ut nem kellene, hogy razzon.
2/18 anonim válasza:
Szerintem a földeléssel van a gond, próbáld másik konektorba dugni a kábelt.
3/18 anonim válasza:
hiába dugod fordítva el ne hidd...
4/18 anonim válasza:
Első válaszoló! Te vagy a masszás?
A dugó megfordítása nem véd meg a "rázástól", a földelést kell rendbe rakni!
5/18 anonim válasza:
Vagy egyszerűen nincs földelés. Régebben csak a fürdőszobai és a konyhai konnektorokba volt kötelező bekötni a földet... az enyém is ráz... csak nem kell úgy hozzányúlni, hogy hozzáérjek a radiátorhoz és oké :-D
6/18 anonim válasza:
05:12!
No meg legyen a lábad alatt gumiszőnyeg, kerítsd el korláttal magad, hogy aki nem áll gumiszőnyegen, az ne érinthessen meg, a széked is legyen szigetelt! Ja, és ezek legyenek hivatalosan bevizsgálva! Erősen párás ,nedves időben gumikesztyű használata javallott!
Ugye, milyen sok biztonsági előírás van?
Lehet, hogy egyszerűbb lenne a földelés?
7/18 anonim válasza:
Elso vagyok. Aki nem hisz abban, hogy megeri megprobalni forditva bedugni, annak szivesen elmagyarazom, hogy miert eri meg, es miert tortenhet az hogy epp ugy nem raz. Kb 25 eve elektronikazok, az a hobbim az a szakmam.
8/18 anonim válasza:
Ha a gepedben a fazis kozeleben (potencialrol van szo) szokik az aram, akkor a foldhoz kepest majdnem 220V lesz a kulonbseg. Ha megforditod a dugaszt ugyanaz a vezetek, alkatresz vagy ahol szokik az aram, most a nullahoz lesz kozelebb es nem lesz akkora potencial kulonbseg sem. Ha ilyen jellegu a hiba akkor igenis megeri megforditani a dugaszt. Ja, igen en vagyok a masszas. Megbocsajthato, hogy nem minden szot irok le pontosan. Nem MO-n elek.
10/18 anonim válasza:
velem is ez volt :D kihúztam és abbahagyta :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!