Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mire jó pontosan egy gamer egér?

Mire jó pontosan egy gamer egér?

Figyelt kérdés

Azon kívül gondolom, hogy jobban néz ki, mint egy sima. Miért jó az, hogy van rajta kb 10 gomb, mire lehet őket használni? Kényelmesebb fogni őket?Méretben kb mekkorák, kicsik, vagy inkább nagyok? (Nekem a kisebbek jobban kézre állnak)

A mostani egerem kezd egyre furcsábban viselkedni, ami a játékokban nagyon nem jön jól, ezért elkezdtem gondolkodni gamer egérben. Jobbak, mint egy sima egér?

2017. ápr. 17. 12:32
 1/4 anonim ***** válasza:

Makró gombok, be lehet programozni rájuk extra funkciót, pl megnyomod az 1-es gombot és a gép azonnal megveszi X Y és Z tárgyat, vagy azonnal cserél X tárgyra, használja ezt vagy azt, teljesen játék beállítástól függ.

Fogás passz, az inkább kéz kérdése. Van kicsi, nagy, de van állítható méretű is (kinyitható, pl razer ouroboros).

Ezen kívül lehet súlyozni is az egeret, hogy kényelmes neked, ha kicsit könnyebb vagy nehezebb.

A minőségi daraboknál általában minőségibb a szenzor is, sokkal pontosabb akár rosszabb felületen, mint egy olcsó vacak, kevésbé valószínű hogy hamar elromlik, állítható a dpi (egér érzékenység), típustól függően akár 8000-re is (az átlag egér 800 dpi-s) így pl egy csuklómozdulattal 180 fokba megfordulsz, nem kell a fél asztalt letarolni egy karforgással.

A jobbaknál arany csatlakozó van, ami tartósabb és gyorsabb adatátvitel szintjén, fejlettebb az irányítója is, nem fosik be ha egyszerre 4-5 gombot nyomsz le.

Aztán ott van a márkajelzés, hogy "gamer", többért el lehet adni.

Nem minden egér jó, amire rávágják a gémör szócskát, minőségibb egerek olyan 10-15 ezerről indulnak. Nekem pl egy 12 ezres thermaltake egerem van már több mint 2 éve éls semmi gondja, az 1-2 ezreseket meg félévente cseréltem mert hol ment, hol nem.

2017. ápr. 17. 12:40
 2/4 anonim ***** válasza:

SZERINTEM a gamer egér annak való, aki komoly multiplayer karriert építget, klánozik, fontos a reakcióidő (az eszközé) stb.

De az, hogy most a Mass Effect singleplayerben 30.000-es gamer egérrel lövöldözök, vagy 5000 Ft-os egérrel, oly' mindegy.

Nekem pl. egy 3000-5000 Ft-os (üzlettől függ) vezeték nélküli Logitech egerem van, és vidáman elvagyok mindenféle játékkal, és nem érzem szükségét egy tényleges gamer egérnek.

Természetesen nem azt mondom, hogy a gamer egér rossz, vagy nem kell, csak szerintem nem mindenkinek. Nem ettől leszel jobb a single player játékokban.

2017. ápr. 17. 12:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Miért jó az, hogy van rajta kb 10 gomb, mire lehet őket használni?

Mert kenyelmesebb es HASZNOSABB azokat is hasznalni, mint egy kezzel tapogatni a fel billentyuzetet, meg single jatekokban is... Peldaul egy ujratoltest, vagy granatdobast tudsz beallitani rajuk, vagy epp potikat vagy gyakran hasznalt spelleket, igy a bal kezeddel csak az iranyitasra koncentralsz.

2017. ápr. 17. 13:13
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem a 10 gombtól meg a kinézettől lesz gamer egér, hanem a minőségétől. A legjobb gamer egerek egyszerű kinézetű, fekete darabok, a lényeg belül van. Akik azt mondják, hogy nincs különbség egy Tescós meg egy márkás egér között, sosem használtak normálisat.

Mennyit szánsz rá? Mert 8000 Ft-on alul mindegy, melyiket veszed, azokban általában gagyi, irodai felhasználásra szánt szenzor van. Az ASUS ROG Sica és a Logitech G203 a belépő szint a gaming kategóriába.

2017. ápr. 17. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!