Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért érzem hogy még mindig...

Miért érzem hogy még mindig nem elég jó a gépem? Nem érzem hogy elég gyors lenne nagy változást nem érzek a konfigom fejlesztése óta. Miért van ez?

Figyelt kérdés
Egy ASRock p5b-de-t cseréltem le egy ASRock Z77 Extreme 3-ra, ez az alaplap része. Procit is cseréltem. Egy Intel Core 2 Quad Q8400-at egy I5 3570-re. Valamint 8 gb ramot cseréltem le ugyanennyire csak az előzők 2x4 gb Corsair XMS2-es 800 MHz-esek voltak a mostaniak pedig 2x4 gb Kingston HyperX Savage 1600 Mhz-esre. Én vagyok a buta vagy ez tényleg nem egy nagy előrelépés ?

2017. ápr. 16. 20:18
 1/9 szántóvető ***** válasza:
de nagy előrelépés.talán a hdd-vel van gond,ennek kéne tesztelni az írási/olvasási sebességét ill ssd-ben kéne gondolkozni.
2017. ápr. 16. 20:40
 2/9 A kérdező kommentje:
Csak azt a hdd-t kéne lecserélni ssd-re amin a rendszer van ? Illetve hogyan tudom tesztelni az általad írtakat ?
2017. ápr. 16. 20:42
 3/9 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

Ha játékokat érzed lassúnak akkor videókártya lehet a ludas.

Alapvetőleg tud gyorsítani egy videókártya is, de SSD-t ajánlanék.

2017. ápr. 16. 21:08
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi a véleményed ! De külső vagy belsőt vegyek ? És ha veszek azon csak a Windows legyen és a hozzá tartozó programok ? Vagy játékokkal is nyugodtan terhelhetem majd ?

De nem értem amúgy hogy ha 1-1.5 évig bírják ezek az SSD-k akkor miért használja mindenki ?

2017. ápr. 16. 21:11
 5/9 Hominida ***** válasza:

Most hogy írtad, gyorsan rákerestem, és tényleg van külső SSD is, USB-s. Kicsit perverz dolognak tűnik, mint a pedálhajtású jetski. Én, ha már SSD-t vennék, inkább próbálnám a legrövidebb és leggyorsabb összeköttetést adni neki az alaplappal. Akkor pedig belső lesz az.

A programot SSD-re telepíteni fölösleges, azt hiszem. Az erőforrásoknak és a rendszerfájloknak érdemes felkínálni, de ami hely marad, azok persze akármire is felhasználhatók.

Miért használják? Mert menő. És mert vannak, akik még hisznek abban, hogy ha sokat költenek egy gépre, akkor az gyors lesz. Sajnos a szoftverházak ezt másképp gondolják.

2017. ápr. 16. 21:46
 6/9 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

Mindenképpen belsőt vegyél. Csak Windows-t tedd rá, meg ilyen alap programokat (Böngésző, winrar, zenelejátszó, steam [a játékokat ne!]), adatokat ne és fontos ,hogy ne ott legyen a letöltés mappa!

Miért használunk ssd-t? Mert nem 1-1,5 évet bír, hanem 5-6-ot és nagyon konfortos lesz tőle a gép, olyan egy csak vinyós gép mint egy ferrari belső fűtés/hűtés (klíma, meg úgy minden) nélkül.

2017. ápr. 16. 22:08
 7/9 A kérdező kommentje:
Akkor elég egy 120gb körüli SSD is. Fölösleges a 256 GB-os ezek szerint. Pedig egy negyed Terrásat terveztem venni. Így hogy körül írtad hogy csak a rendszer és a hozzá tartozó alap programok legyenek rajta így már nem fogom megvenni a nagyobbat. Biztos okkal írtad mind ezt. De ha véletlen rákerülne játék telepítő is az milyen gondokkal esetleges problémákkal járhat ?
2017. ápr. 16. 22:55
 8/9 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

A jatéktelepítő vagyis a Játék_installer.exe?

-Semmivel, ha oda szedted le akkor telepítsd a vinyóra aztán töröld.

Vagy arra gondoltál ha oda telepíted?

-Gyorsan fog tölteni a játék amúgy semmi. A gyakran játszott játékaimat én is ssd-re teszem, ne kelljen már varnom a grand theft loading-ot.

Olvass utána, ne legyen töredezettségmentesítés azon a meghajtón, mindent azonnal elér szóval felesleges. Ne legyen elcsúszva, belegyenek kapcsolva a különböző támogatások és mindig legyen rajta 20gb szabad hely.

2017. ápr. 17. 00:16
 9/9 Hominida ***** válasza:

"ne kelljen már varnom a grand theft loading-ot."

Érdekes lehetne kideríteni, hogy mi is az, ami azt lassítja. Hiszen több helyen is lehet a szűkület, nem csak a háttértárban. A betöltött adathalmot a programok feldolgozzák, ennek a sebessége pedig lehet lassabb a betöltés effektív jelsebességénél. A pufferelés sem old meg mindent, mert egyszer mindenképpen be kell olvasni a cuccot még a pufferbe is.

2017. ápr. 17. 00:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!