Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen tápot vegyek?

Milyen tápot vegyek?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem,hogy milyen tápot vegyek e helyett? nBase 600w. 3 hónapja vettem egy nagyobb újítással és le szeretném cserélni valami megbízhatóra. 18.000 FT ig szánnák rá. Ja és ha kérhetném akkor ne legyen az,hogy 30K alatt ne is vegyél. Köszi előre is! :)

2017. ápr. 15. 01:00
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

A Smart széria elég alacsony minőséget képvisel.

Valóban nagy népszerűségnek örvend de semmikép se ajánlott.

2017. ápr. 15. 01:45
 12/25 A kérdező kommentje:

Keresgéltem és találtam egy ilyen oldalt:

[link]

Mennyire hihető el amit kiszámol?

2017. ápr. 15. 01:53
 13/25 anonim ***** válasza:

Nekem van itthon fogyasztásmérőm és a valóságban(cpu+gpu 100% terhelés alatt. Kevesebbet fogyaszt a gépem, mint a kalkulátor alapján.

Viszont csak a minőségi tápok adják le az a teljesítményt, ami rájuk van írva. Tehát pl egy akyga 600w csak 300 -at tud.

Amúgy erről érdemes legalább egy tier 3as tápot választani:

[link]

2017. ápr. 15. 02:51
 14/25 anonim ***** válasza:
18%

Nem tudom ki kezdte el terjeszteni ezt, de akkora hülyeség mint annak a rendje. A 600 wattos akyga táp ugyanúgy le tudja adni a 600 wattot mint egy 600 as felső kategóriás corsair. A különbség az, hogy az akyga felvesz mondjuk 1000 wattot(a corsair meg 650-750 et, 100% hatékonyságra semmi sem képes), és borzalmasan ingadozik a feszültsége(ezzel veszélyeztetve minden hardvert), na meg az első áramszünetnél jó eséllyel megsüti valamelyik alkatrészt, és mivel rengeteg áramot kell felvennie az alacsony hatékonyság miatt sokkal nagyobb az esély rá hogy valami baja lesz(az sem segít, hogy ott spórolnak ahol tudnak, úgyhogy a lehető leggagyibb kondenzátorokkal kell számolni). De ha rá van írva a 600W akkor bizony le is ad annyit.

600 as tápra nincs szükséged, a proci fogyaszthat 95-125, a kártya meg legfeljebb 250 wattot(de inkább kevesebbet), a többi alkatrész összesen jó ha 20-25 öt teljes terhelés alatt. Azt még fontos tudni a tápokról, hogy 85% terhelés felett rohamosan csökken a hatékonyság(ez nem csak a villanyszámla miatt rossz, mivel sokkal több áramot kell felvennie a plusz hő miatt hamarabb hal meg), illetve nagyon alacsony terhelésnél is(40%<), szóval se túl nagyot, se túl kicsit nem érdemes venni. Viszonyításképp, nekem egy húzott 8300+fury+4x4gb ram+2hdd+1ssd vígan elvan egy cx600m társaságában, ez a kártya elvben 380W ot képes felszívni, a proci meg 140W körül, ram darabja 3-5W, hdd 8-12W, ssd 5-7W.

2017. ápr. 15. 05:26
 15/25 anonim ***** válasza:

"A 600 wattos akyga táp ugyanúgy le tudja adni a 600 wattot mint egy 600 as felső kategóriás corsair."

Ebben ne légy annyira biztos.

https://www.youtube.com/watch?v=f6snWfd1v7M

2017. ápr. 15. 08:56
 16/25 anonim ***** válasza:
Azért amikor feliratozzák a tápra a névleges teljesítményt, azt megadhatják peak azaz csúcs értéknek is, amit nem bír hosszútávon az egység. Például a Gigabyte egy FSP 350-es bendőt kölcsönzött az egyik tápjának, de a peak teljesítménnyel címkézték fel és így lett a 350-ből 420W! Szóval mégsem egyértelmű a névleges teljesítmény. Egy régi, marketing célú Corsair tesztben több 400-as egység szállt el már 360W leadásnál is. Ami még nem mindegy, hogy az ágak hogyan vannak felosztva. Egy 400-as Codegen lead 12V-on 180W-t maximum, míg egy minőségi bele 400-as táp leadhat ugyanezen az ágon 300W felett is hosszútávon! Mindkettő 400-as mégis az egyik elpukkan egy közepes konfig alatt is. Persze lehet, hogy leadja a Codegen is 400W-t csak pár másodpercig és akkor ha úgy terheljük, hogy sokat egyen az 5V/3,3V ág is. Ugyanez vagy hasonló különbség lehet két 600-as táp között is....vagyis nem csak a hatásfok és a védelmek megléte a különbség!
2017. ápr. 15. 09:03
 17/25 MGéza ***** válasza:
#14: Ha jobban megnézed akkor a nem minőségi tápokra mint az Akyga is, a névleges maximum kombinált teljesítményt(delta) feliratozzák, azt viszont sokáig nem tudja tartani a rossz hatásfok és az elégtelen hűtés miatt. Másik hogy a 600W névleges teljesítmény ágak teljesítményéből tevődik össze, tehát az Akyga esetében van mondjuk egy 33A 12V ág, a többit máshol, jellemzően 5V, 3.3V ágon képes leadni. Ellenben a minőségi tápoknál gyakran látni, hogy akár a névleges teljesítményűeknél is többre képesek az ágak, de a vezérlő elektronika egy bizonyos maximum összeterhelésnél többet nem enged.
2017. ápr. 15. 09:12
 18/25 MGéza ***** válasza:

Kérdező: A Smart annyira sem biztonságos, mint az CM Elite Power. Egy árukeresős tapasztalatából: "Nagyon melegszik a tápegység persze ez gépháztól is függhet de elég nagy a a hőtermelése!

szeptemberbe vettem pont ma halt meg a gépembe kiéget szó szerint....(Smart 700W)" Szerintem nem kéne erőltetni.

2017. ápr. 15. 09:15
 19/25 anonim ***** válasza:

Látom, lepontozni tudtok, de érvelni már luxus lenne. Na mindegy, ezt már igazán megszokhattam volna gyakorin.

Más: Integra M 450-et ajánlotta valaki, amit egyébként rossz tápnak én sem tartok, az azonban túlzás szerintem, hogy a legjobb a kategóriában. Először is, nem tartalmaz OCP, illetve OTP védelmeket, amik pl. a Pure 10 szériában benne vannak. A másik, hogy csak 1 darab PCI-E kábele van, amit ilyen árú tápnál azért kevesellek.

2017. ápr. 15. 09:43
 20/25 A kérdező kommentje:

Értem és köszönöm. Még annyit,hogy akkor egy pár linket kaphatok,hogy mégis mit vegyek? :)

Köszönöm előre is!

(Elég a neve is akár)

2017. ápr. 15. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!