Mitől lehet hangos a számítógép?
Figyelt kérdés
Ma (2017.04.03) szereltem be egy asus RX 480 OC 8G-s videókártyát a gépbe. Eddig csak az integrált kártya ment és elég halk is volt. Most viszont elég hangos lett a gép (kb. mint egy porszívó) A videókártya illesztőprogramja szerint a ventilátorok még be sem kapcsoltak és a kártya is csak 30 C-os, a processzor szintén. Akkor mi csinálja ezt a zúgást (tápegység esetleg) ?2017. ápr. 3. 16:30
11/20 A kérdező kommentje:
Egyébként meg érintettem a videókártyát: picit meleg, de nem forró, a ventilátorok állnak nem forognak. Mikor beléptem a WOT-ba tesztelésképpen az egyik venti forgott csak de az se nagyon.
2017. ápr. 3. 19:22
12/20 A kérdező kommentje:
Jó gyökér vagyok... A Wot-os dolgot már írtam és a megérinteni egy egybe van -.-
2017. ápr. 3. 19:23
13/20 A kérdező kommentje:
Na a helyzet a következő: Felraktam a Mad Max-et és elindítottam, az intronál megint felzúdult mint a franc. Megnéztem ezzel az AIDA programmal és azt mutatta, hogy a GPU ventilátor több mint 3000-el forog, miközben az ASUS progi ugyan úgy 0-át jelzett. Ekkor Silent-ről át tettem Gaming módba és a gép kék halált kapott majd újraindult.
2017. ápr. 3. 19:54
14/20 A kérdező kommentje:
Talán sikerült megoldást találnom. Az Asus GPU Tweak II-ben "User Define"-ra állítottam a ventilátort. Az ábra szerint amint a kártya eléri a 65 fokot a hűtés cirka 35-45 %-ra kapcsol. Ki is próbáltam a Mad Max alatt. A fordulatszám max. 2312-ig ment fel míg a hőmérséklet max 68 fokig. Miután kiléptem a hűtés is leállt amint vissza hűtötte 40 fok alá. Ez jó ?
2017. ápr. 4. 17:17
15/20 Trevor. válasza:
80 fokig nyugodtan mehet, nem lesz baja. De ha tudod, tarts 70 fok alatt terhelés közben. Lehet a gyári videokártya BIOS ventiprofilja bugos azért pörgött annyira fel.
16/20 A kérdező kommentje:
Most elő jött egy másik anomália: Ha futtatok egy játékot akkor egy idő után szürkére/kékre/zöldre vált a képernyő és csak egyfajta zúgó hangot hallok a fülesen keresztül. Semmire sem reagál, csak ha újra indítom a gépet, utána mintha semmi sem történt volna. Csak bizonyos játékoknál fordul elő: Mad Max, Wargame.
2017. ápr. 7. 22:35
17/20 anonim válasza:
Videokártya szokott érdekes zúgó hangot hallatni, mikor terhelés alatt van. Nem, nem a venti, maga a memória része. Hogy miért van nem tudom, nekem is szokott a GTX 760, de maga a géppel semmi gond, stabil.
18/20 A kérdező kommentje:
Lehetséges, hogy szoftveres hiba ez ? Fucsa, hogy belépek a játékba és semmi gond nincsen megy full HD felbontásban, majd 5-10 perc múlva meghal az egész gép. Azért elég szomorú, hogy az ember kiad egy csomó pénzt és ilyen bugos dolgot kap :( Érdekes, hogy csak böngészéskor semmilyen hiba nem jön elő, de a jó isten verje meg nehogy már egy ilyen kártyát csak böngészésre lehessen használni !
2017. ápr. 8. 11:15
19/20 Trevor. válasza:
A gyári OC miatt is lehet. Próbáld meg azt, hogy a gpu és vram órajelét kicsit visszaveszed.
20/20 A kérdező kommentje:
Most csináltam valamit lehet, hogy baromság lesz. Sok helyen olvastam, hogy az ASUS GPU Tweak 2 és a Wattman 2-en együtt csinálják ezt a baromságot. Fogtam és letöröltem a GPU Teak-et így a felesleges ventilátor pörgés megszűnt és gyári beállításokon megy. Már lassan 11 órája ment így a gép bármi hiba nélkül és még játszani is tudtam. Na most leszedtem egy új játékot és elkezdtem azzal játszani de kb. 12-13 perccel később megint meghalt a gép :( Tényleg nem értem miért csinálja ezt.
2017. ápr. 8. 18:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!