Miért jobb egy újabb technológiás 4 magos processzor mint mondjuk egy régebbi 8 magos?
Mert fejlettebb a belső architektúrájuk, így több vagy komplexebb számítást tudnak elvégezni, egy órajel alatt.
Egy 4 magos nem feltétlen gyorsabb, mint egy 8 magos abszolút értékben, de relative, egy magra vetíve, mindegyik generáció egyre erősebb.
Köszönöm a választ! Megértettem. Akkor ez most kb olyan mint autóknál. Egy 50 éves 8 hengeres kevesebb kw-ot tud mint egy mostani nagyobb 4 hengeres.
Még egyet hagy kérdezzek! Miből lehet tudni, hogy ezek az újabb processzorok erősebbek e a jelenlegieknél? Van erre valami mutatószám? Mit kell nézni vásárláskor?
Per pillanat az AMD a legtöbb folyamatban beparkolt az intel alá (teljesítményben), és jóval alatta árban is beállt. Egy laikus felhasználónak felesleges órajeleket, gyórsítótárat magszámot/architektúrát nézni, mert sokkal nagyobb annak az esélye ,hogy hülyeséget mond mintsem hasznos információt.
Van mutatószám? Benchmarkok.
Egyrészről az újabb generációk gyakorlatilag mindig erősebbek. Kérdés, hogy mennyivel, lehet csak 3%kal...
Az újabb procik, újabb technológiákat ismer(het)nek, új számítási metodikákat. Ha egy-egy ilyen technológiára szükséged van, akkor bármilyen pontszám semmit se ér...
De amúgy van erre oldal, a cpubenchmarks. Én itt szoktam megnézni és leosztom egy magra, mer többnyire egy magot használnak az alkalmazások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!