Milyen router lenne képes kihajtani egy DigiNet1000-et?
Mostanában majd tervezek át állni az 1000-res csomagra, csak nem nagyon tudom milyen router kéne hozzá, neten néztem párat, viszont annyira nem értek hozzájuk.
A lényeg hogy minőségi márka legyen, ne menjen tönkre 1 hónap alatt, és jól kihasználja a netet.
Előre köszi a válaszokat :)
(Most lehet hülyeséget mondok)
"450Mbps Vezeték nélküli sebesség"
Ez van odaírva, ha kábellel kötöm össze akkor jobb lesz?
És ugye a garantált sebesség 1000-nél a 200 mbit/s,
min múlik hogy mennyi lesz 200 és 1000 közt?
Bár most nézem a garantáltat (nem 200)
300 / 50, akkor most.. 50 vagy 300?
(Tényleg nem értek hozzá, valaki írja le kérem részletesen, hogy mi hogy van itt :D)
Garantált = ha terhelt a szolgáltató és nem tud 1000MBit letöltést nyújtani, akkor is minimum annyi lesz.
300 / 50 = 300 le és 50Mbit feltöltési sebesség.
A linkelt router az vezetékesen tudja az 1000MBit sebességet.
Ez: [link]
tud AC wifit, ha a is tudnak AC wifit, és kevés dolog zavarja a jelet (pl szomszéd wifije, falak..) akkor szinte kitudod vele használni a maximális sebességed wifin is.
Vagy ez is AC-s és olcsóbb picit:
Köszönöm szépen a választ :)
Mivel vezetéket fogok használni, jó lesz nekem az 1. belinkelt router is.
Még annyi, hogy a gépembe vagy máshova kell még bármi, hogy kihasználhassam a maximális teljesítményt?
És egy 26k-s router jobb (vezetékesen) teljesítménybelileg mint egy 13k-s mondjuk?
Mondjuk SSD re torrentezni akkor tán kijön majd a gigabit, a hdd nem bírja. A router tudjon hardware natot talan akkor bírni fogja.
A hdd etc akkor birja ha 1 szalon töltesz le, kb 1.8 gigabitet bír, de amint 2 szál van már nem fogja birni, nemhogy 50-100 szállnak mint a torrent, de alapvetően esélytelen hogy valaki neked 1 gigabittel kuldjon adatokat.
A digi eleve olyan modemet ad, ami optikai bemenettel rendelkezik és egybe van építve egy gigabites routerrel. Nekem 500mbit netem van, ráadásul 500mbites powerline segítségével osztom az elektromos hálózaton és 380-400mbit nyom a teszteken, szóval jól működik. Ha gyors netet akarsz és nem mobil készüléket használsz akkor ez a jó megoldás. Ha van UTP a szobákban akkor nem kell powerline.
Wifin keresztül a 60mbit már rohadt jónak számít, főleg ha még falak is vannak az útban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!