Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért akadozik a gép?

Miért akadozik a gép?

Figyelt kérdés
Chieftec I-Arena 400w-os táp, I5 6500 3,2ghz, gigabyte gtx 750 ti 2gb, ilyen gépem van, és ugyan ezt csinálja nekemis, reggel bekapcsolom a gépet, nézek HD 60fps-es videókat youtube-on, 20-30perc videónézés után elkezd akadozni az EGÉSZ gép ami azt jelenti hogy kb 2másodpercenként megakad a kép fél másodpercre, ilyenkor újra indítom a gépet, és nézem tovább a videót.. 20perc után megint ezt csinálja, újraindítom a gépet, nem nézek videót hanem elkezdek játszani bármilyen játékkal, én pld. ilyenkor a Just Cause 3-al szoktam játszani, amit max grafikán játszok és 50-60fps-em van, ilyenkor amikor már 2-3x ujraindítottam a gépet és nem videót nézek hanem játszok ami igencsak durván használja a gépemet, vagy az van hogy 10-20perc után 50-60fps-ről nekemis lemegy 6-8 fps-re, ha ez történik megint ujraindítom a gépet és elkezdek ugyanezzel a játékkal játszani, na és ilyenkor van az hogy minden működik rendesen, játszok ilyenkor 1-2 órát is akadozás mentesen, utánna megyek másik játékkal játszani több órát, bármilyen minőségű videót tudok nézni, magyarul normálisan tudom használni a gépet EGÉSZ nap, a következő nap reggel amikor bekapcsolom a gépet ugyan ez a folyamat kezdődik :) Énis írtam már ki ide gyakorikérdésekre ezzel kapcsolatba kérdést, és 1-2 emberke aztmondta hogy a tápegységemmel van a hiba mert állítólag nem ad elég áramot a gépemnek, másik 1-2 emberke meg aztmondta hogy videókártya illetve processzor túlmelegedés csinálja ezt, szerintem mind a kettő egy orbitális nagy hülyeség, mondom miért: 3 hónapja van meg a gépem, eddig bármit csináltam vele bármikor több órán keresztül játszottam semmi gond nemvolt soha, kb 3-4 napja kezdte el ezt csinálni, videókártya driver a legújabb.. MSI Afterburner programmal nézem játszás közbe a hőfokokat, processzor 40 foktól nem megy feljebb soha, videókártya 48-50fok a max bármilyen játékkal játszok, tehát a túlmelegedést is kizárom, ezek után nemtudom hogy mi lehet még mindig a probléma, talán a Windows? Most jelen pillanatban Win10 64 bit van a gépemen, megpróbálhatnék felrakni egy Win7 64bit-et hátha azon már nem fogja ezt csinálja mert lehet hogy a rendszernek van valami baja.. nemtudom :)
2017. márc. 19. 12:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
És az, hogy a táp nem ad le megfelelő áramot nem lehet probléma? Mert szerintem lehet. Persze lehet más is nyilván.
2017. márc. 19. 12:39
 2/8 A kérdező kommentje:
Ha a táp nem ad le elég áramot akkor 4-5 ujraindítás után meg miért ad le elég áramot? Okostojás
2017. márc. 19. 12:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire jól tudod, minek kérdezel? Oldd meg magad zsenikém!
2017. márc. 19. 12:51
 4/8 anonim ***** válasza:

Ez a táp miatt van nem kap elég áramot terhelés alatt a gép vagy a rossz feszültség miatt melegszik és visszaveszi a teljesítményét. Én a helyedben örülnék, hogy egy ilyen táp még nem ölte meg a gépet.

Legalább egy Chieftec Force/Enermax Maxpro/Be Quiet System Power kellene, de jobb lenne egy Corsair CX450M, Be Quiet Pure Power.

2017. márc. 19. 12:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem is ez volt. CSak nekem nem a táppal volt a baj. Egy idő után rájöttem hogy elromlott a processzorom hütése és gyakran felment 90-95 fokra....
2017. márc. 19. 13:51
 6/8 anonim ***** válasza:

A legnagyobb valószínűsége pedig a tápnak van itt, hiába tartod "orbitális nagy hülyeség"nek.

Ha silány a kondenzátor benne, hamarabb elpattan, főleg terhelés mellett mikor megugrik a hőfok és a ventilátor se tudja úgy hűteni. Jobb esetben lekorlátozza az áramleadást, ami miatt a proci számítási képessége is leesik, ez pedig könnyen okozhatja az FPS esést és a beakadást. (fps esés inkább vga-ra jellemző, míg ha befagy pár secre a kép meg a hang inkább processzor).

Ha tudnál kölcsönkérni tápot, azzal hamar kiderülne az a gond vagy sem.

A másik tippem, vegyél sűrített levegőt (4-500 forint egy flakon tescoban meg egyéb helyeken), és jó alaposan fújd ki a tápot, ne maradjon benne por. Ha így tovább bírja, akkor jó eséllyel a táp a gond, nem bírja a terhelést és nagy a feszültség ingadozása.

videózás szinte semmit nem esz áramügyileg, viszont a procit meg vga-t se terheli, így mehet egész nap.

Gépház jól szellőzik? mi a pontos neve? van rajta porszűrő, azt szoktad pucolni?

2017. márc. 19. 15:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Egy dolgot nézhetsz meg még ezen kívül, a merevlemezt, bár ez általában más problémákat szokott szülni.

HD Sentinel-t letöltöd kalózban és nézel rá egy kondíciót, hogyan áll. Ha nagyon szét van esve akár az is okozhat ilyet, de ennek van a legkisebb esélye.

2017. márc. 19. 15:31
 8/8 anonim ***** válasza:
az egy fos táp. cseréld le egy normális fsp-re , vagy corsaíir v seasonic-ra . chieftec-ből csakis ctg
2017. márc. 19. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!