Videókártya okozta lagg?
A probléma az lenne, hogy nemrégiben a videókártyám furcsa módon laggoltatja a játékokat.. Legyen az bármilyen az akadás fent áll.. (Counter strike 1.6, Nfsu2 stb..) minden 3d játék akad a gépen van, hogy kilép hiba üzenettel (az XY.exe hibát észlelt ezért most leáll).. a Probléma kb 4 hónapja jelentkezett azóta nem változott semmi. Több tesztet futtatam le amik tesztelnek minden hardvert, de csak a videókártya 3d-s tesztjénél volt hiba a teszt szimuláció a legkisebb méretben is 1-3fps-el ment (640x480 32bit) nos igen ez elég zavaró már, hogy nem jövök rá mi lehet a gond.. A gép nem egy erő mű nagyon is elavult, de eddig a régebbi játékokat tökéletesen vitte.. config:
-AsRock P4VM800 Alaplap
-1GB ram
-2,80GHz 1 magos Processzor
-256mb Nvidia GeForce 6200 kártya (csak DVI kimenet van rajta D-Sub átalakítót használok a monitorhoz)
-230V tápegység
-SATA DVD író és IDE Olvasó (az IDE-t nem használom nincs is rákötve most)
-SATA HDD 250GB (Western Digital)
További adatok a kártyról:
Driver Version: 182.08
Core Clock: 350MHz
Memory Clock: 800Mhz (1600Mhz Data Rate)
Memory-interface: 64-bit
Memory: 256mb
Video BIOS Version: 5.44.A2.10.00
IRQ: 16
Bus: AGP 8x
Ez önmagában is elég gyenge gép, nem is biztos hogy a videókártya a hibás.
Én biztos vennék bele új procit (core2duo e8400) és +2 gb ramot (vagy 2+2) és videókártyát is lecserélném (pl ati hd 4650) persze mindet használtan, és újratenném a windowst is.
Proci 4e, 2gb ram 4e, videókártya 6e max és még kibírna pár évet a gép. HDD-t meg nézd meg HDsentiellel, ha nagyon gázos akkor azt is cserélni kell.
Na, a "230V tápegység"ből aztán sokat tudtunk meg :) De igazából teljesen lényegtelen, ez a gép őskövület, nem csoda, hogy kezdenek előjönni a problémák. Örülj, hogy egyáltalán böngészni tudsz még vele. Nem ismerem az anyagi helyzetedet, de lassan ideje lesz megválni tőle.
#1 Ezt benézted, az alaplap 478-as, nem tud Core2Duót fogadni.
Én erre a gépre már egy fillért sem költenék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!