Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videókártya okozta lagg?

Videókártya okozta lagg?

Figyelt kérdés

A probléma az lenne, hogy nemrégiben a videókártyám furcsa módon laggoltatja a játékokat.. Legyen az bármilyen az akadás fent áll.. (Counter strike 1.6, Nfsu2 stb..) minden 3d játék akad a gépen van, hogy kilép hiba üzenettel (az XY.exe hibát észlelt ezért most leáll).. a Probléma kb 4 hónapja jelentkezett azóta nem változott semmi. Több tesztet futtatam le amik tesztelnek minden hardvert, de csak a videókártya 3d-s tesztjénél volt hiba a teszt szimuláció a legkisebb méretben is 1-3fps-el ment (640x480 32bit) nos igen ez elég zavaró már, hogy nem jövök rá mi lehet a gond.. A gép nem egy erő mű nagyon is elavult, de eddig a régebbi játékokat tökéletesen vitte.. config:

-AsRock P4VM800 Alaplap

-1GB ram

-2,80GHz 1 magos Processzor

-256mb Nvidia GeForce 6200 kártya (csak DVI kimenet van rajta D-Sub átalakítót használok a monitorhoz)

-230V tápegység

-SATA DVD író és IDE Olvasó (az IDE-t nem használom nincs is rákötve most)

-SATA HDD 250GB (Western Digital)

További adatok a kártyról:

Driver Version: 182.08

Core Clock: 350MHz

Memory Clock: 800Mhz (1600Mhz Data Rate)

Memory-interface: 64-bit

Memory: 256mb

Video BIOS Version: 5.44.A2.10.00

IRQ: 16

Bus: AGP 8x

2017. márc. 18. 12:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez önmagában is elég gyenge gép, nem is biztos hogy a videókártya a hibás.

Én biztos vennék bele új procit (core2duo e8400) és +2 gb ramot (vagy 2+2) és videókártyát is lecserélném (pl ati hd 4650) persze mindet használtan, és újratenném a windowst is.

Proci 4e, 2gb ram 4e, videókártya 6e max és még kibírna pár évet a gép. HDD-t meg nézd meg HDsentiellel, ha nagyon gázos akkor azt is cserélni kell.

2017. márc. 18. 12:41
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát ennyiért inkább veszek egy gépet ahogy elnézem az árat mert van egy gép amit kinéztem csak pénz is kell hozzá.. a lap max 2gbig bővíthető és ezért nem merek bele rakni csak 1gb-t (2db 512-es van benne) a processzor teszt akadás nélkül futott csak a videókari teszt laggolt. A hdd még egy éves sincs a videókártya meg azért fura mert ezelőtt egy FX5500-as volt a gépbe ugyan ezzel a konfiggal és akadás nélkül vitt mindent csak idő közbe másik gépbe raktam az 5500-as mert 2 gép van itthol a másik jelenleg nem működik kiderült lap hibás de ugyan ez a konfig csak 2,13GHZ-s procival.. és ott az 5500-as túláramot kapott és tönkre ment még nem sikerült javítatnom ez a 6200-as régen abban a gépben volt de cseréltem mert a teljesítménye jobb nak bizonyult viszont most vissza sírom az 5500-ast igaz nem volt rajta ennyire szép kép, de jobb volt a teljesítménye :/ Esetleg valami ötlet? Olvastam Microlagg-ról vagy miről, de nem is értem Counter-Strike-ba vettem észre leginkább, hogy mikor elindul a játék a 99-100FPs megvan viszont folyton leugrik hirtelen ilyen 60-50-re de alig egy pillanatra és akkor van akadás az egész játék akad.. A 2-ds játékok meg nem akadnak pld Stronghold Crusader.. Ha a proci miatt lenne ez gondolom az is laggolna
2017. márc. 18. 12:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Na, a "230V tápegység"ből aztán sokat tudtunk meg :) De igazából teljesen lényegtelen, ez a gép őskövület, nem csoda, hogy kezdenek előjönni a problémák. Örülj, hogy egyáltalán böngészni tudsz még vele. Nem ismerem az anyagi helyzetedet, de lassan ideje lesz megválni tőle.

#1 Ezt benézted, az alaplap 478-as, nem tud Core2Duót fogadni.

Én erre a gépre már egy fillért sem költenék.

2017. márc. 19. 05:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Már én se költök rá mert felesleges, de még nem tudom mikor lesz pénzem egy újabb gépre így muszály vagyok ezt használni és néha meló meg suli mellet kell a kikapcsolódás.
2017. márc. 19. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!