1151-es platformon milyen chipset az ajánlott?
Z170, Z270 való tuningra.
Ahhoz nem csak megfelelő lap kell egyébként, hanem jó hűtő, komoly tápegység, és egy minőségi ház sem árt, ami mind pénz (persze akinek telik rá, ez nem gond). De szerintem neked nincs OC-ra szükséged, egy B250 lap 20-23 ezerért, meg egy non-K proci elég.
A "8" vagyok, akit jó lepontozott a sok hozzáértő, pedig ezzel foglalkozom nap mint nap.
A H110 lapoknak csak 2 memóriafoglalata van, de 16gb modulokat is lekezelnek, szóval csak emiatt ne vegyél B150 vagy b250 lapot. A b250 lapot akkor szoktam javasolni, ha Ultra M2 Nvme SSD akar használni, de annak elég rendes felára van.
Ha teljesen átlagos felhasználó Vagy, akkor a következő gép összeállítást javasolom.
Asrock h110m-hds+i3 6100 vagy 7100 proci,8gb ddr4 ram, 120gb SSD, egy matx ház + 250-300w minőségi táp (FSP,Chieftec). Az optikai meghajtó opciós, ha kell nagyobb tárterület akkor HDD-vel kiegészíthető.
Sokan állítják, hogy Z lapokkal lehet nem K szériás procikat húzni, ez nem teljesen igaz, van amelyikkel lehet, de legtöbbhöz spéci BIOS kell,mert csak azzal stabil. Átlag felhasználónak ezt soha nem ajánlom, érteni kell hozzá, és az állításokkal ellentétben nem minden proci stabil OC körülmények között, elég nagy a szórás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!