Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Beleraktam a vga-t de nem...

Beleraktam a vga-t de nem érzékeli?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A problémám a következő: működött a gépemben (DELL optiplex 760, dual core 2.80 Ghz, 4 gb ram floston 450w táp) egy 1 gigás nvidia geforce gt 750-es kártya már lassan 2 éve. Egyik nap átdugtam a tv-re a vga kábelt hogy szép nagyban is kockulhassak, ami ment is, majd este visszaraktam a monitorra (NEC 19" LCD), és ekkor jöttek a problémák, ugyanis a gép bekapcsolt, bejelentkezési hang is volt de képet nem adott és a monitor is annyit irt ki hogy nincs jel. Visszaraktam a tv-re, szintén, viszont az alaplapi integrált meg ment és még most is megy rendesen... Ekkor gondoltam hogy biztos kisütöttem valahogy a kártyát (pedig kikapcsolt állapotban tettem át a tv-re és forditva) ezért visszaküldtem mert még garanciás. Küldtek is egy másikat, egy 4 gigás GT 730-at. Beletettem, de láss csodát szintén nincs kép, de a gép ugyanúgy bootol de hiába van bent a kártya, a venti pörög de egyáltalán nem érzékeli hogy van benne valami... Lehehet hogy maga a foglalat rossz? Mi lehet a probléma? A biosban a kártya van elsődlegesre állitva és mielőtt beleteszem a kártyát, a monitort is gyári beállitásokra tettem...

2017. márc. 4. 15:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Nincs baja a kártyának, csak a rendszer nem támogatott üzemmódot próbál beállítani. Ugyanabból a menüből, amiből a csökkentett módot is lehet indítani, válaszd a VGA módot, majd amikor a rendszer elindult, akkor válasz egy támogatott felbontást.

Megjegyzés: Ha ez meg tudott történni, akkor vagy Windows 95-öt használsz, vagy el van törve az a kábel. Ellenkező esetben a gép tudná, milyen üzemmódok lehetségesek, és nem választana olyat, ami nem.

2017. márc. 4. 16:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Heló! Abban a menüben nem találtam olyat hogy vga mód csak olyan van hogy inditás kis felbontásban (640x480). Erre rámentem aztán bekapcsolás után választottam felbontást de továbbra se ad képet.. Megnéztem másik kábellel de azzal is ugyan az, és win7 van fent
2017. márc. 4. 17:02
 3/5 A kérdező kommentje:

ezeket irja ki:

[link]

2017. márc. 4. 17:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Az ugyanaz. VGA mód = 640x480. Egyik vindózt Pista fordítja magyarra, a másikat meg Karcsi.
2017. márc. 5. 04:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Lénygében akkor nem történt semmi mert továbbra is fentáll a probléma
2017. márc. 5. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!