Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videokártyáknál melyik bit...

Videokártyáknál melyik bit mennyit teljesít? Olvastam, hogy a 128 -nál kezdődnek a ködök, robbanások, stb. Ezentúl a 192 bit mit tud? A 256? stb.

Figyelt kérdés
2017. febr. 28. 17:58
 1/7 anonim ***** válasza:

hülyeséget olvastál. az egy dolog hogy hány bites. a videókártya összteljesítménye a lényeg.

van olyan vga amiből a mostani 2gb gddr5 128 bit erősebb mint pl egy régebbi (5-10 éves) 4gb gddr5 256 bites. szóval tájékozódj még a szakoldalakon, mert nem nagyon olvastál pontos infót :)

2017. febr. 28. 18:08
 2/7 anonim ***** válasza:

Annyit jelent, hogy hány huzallal van bekötve a memóriachip. Befolyásolja a sebességet, de más is befolyásolja. Egy régi, lassú lassabb lesz nagyobb sávszélességen is, mint egy újabb, gyorsabb. Érdemes a memória teljes sávszlességét, és nem a biteket nézni. Az mérvadó.

Persze ha pici, az mindenképpen rossz. Olyan videokártya pl. nem létezik, ami 64 bites memóriabusszal rendelkezik, és tudna játékokat élvezhetően futtatni. (Ebből az évezredből...)

2017. febr. 28. 18:19
 3/7 A kérdező kommentje:

ÉRtem.. És milyen összeállítás számít jónak? Mondjuk, hogy a memória méretét figyelmen kívül hagyhatjuk, mert az a legegyszerűbb..

Na de.. milyen processzor és memória órajel jó egy bizonyos bit sávszélességhez? (videokártyán belül)

2017. febr. 28. 18:35
 4/7 anonim ***** válasza:

az számít jónak ha pontos architektúrát nézünk, sőt inkább pontos kártyákat, használati esetekben.

2-3 felületes szám nem fogja a vga erejét megmutatni

2017. febr. 28. 18:51
 5/7 T/Z ***** válasza:
Egyszerűbb, ha leírod mennyi pénzed van VGA-ra, és ajánlanak kártyát.
2017. márc. 1. 18:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Igazából R7 250 -et vettem most, azon gondolkoztam jó lesz-e, de biztos :D
2017. márc. 1. 23:41
 7/7 szotyi41 ***** válasza:
Ha 2010 előtti játékokkal szeretnél játszani jó lesz :)
2017. júl. 21. 02:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!