FX 6300 + VGA vagy A10 7870k?
Van egy Asrock 970 Extreme 4 deszkám FX 6300 procival.+ egy kicsi, 5670-es VGA.
Lenne most lehetőségem cserélni egy A10 7870-re hasonló lapban.
Így nem kéne VGA kártyával foglalkozni, mínusz egy zajforrás és kisebb fogyasztás. Meg hát modernebb gépsas...
A másik oldalon meg a hat mag, gyorsabb proci.
VGA-t mindkettőhöz tudok venni később ha úgy alakul. Egyenlőre ennyi a keret.
Általános használatra / net, filmek, közepes játékok és programok / bőven sok mindkettő.
Renderelni nem fogok, esetleg becsúszik néhány komolyabb játék a gyereknek.
A memória maradna a jelenlegi 16GB 1866Mhz.
Melyik oldalra álljak?
Intel tanács nem kell, nincs rá keret.
Kb 1:1-ben cserélném. Már ha megéri és belemegyek.
Tudom hogy az FX erősebb, de az A10 újabb, kevésbé melegszik, kevesebbet fogyaszt, pláne ha nincs + VGA.
VGA-t mindenképpen kell majd vennem egyszer.
Az meg menne multiban az APU-val. Vagy nem? AMD Crossfire, vagy hogy a rákban hívják...
csak a gyenge vga-k mennek együtt az apu-val van kb 2-3 kártya de azok ma már gyengék a mai játékokhoz.
A kevesebb fogyasztás kb évi 500ft-ot jelent.
én is fx 6300ra szavazok, mindent kiszolgál, még ha a későbbiekben a gyermeked belekóstol a videojátékok világába, akkor is max. a videokártyával lesz gondod.
a zajforrásra nem tudok mit mondani, ha zavar a zaj akkor a cpura érdemes venni egy jobb hűtőt, illetve olyan vga-t választani aminek a hűtése halk.
fogyasztás pedig nem mérvadó, a havi energiafogyasztásodat max pár forinttal befolyásolná.
https://www.youtube.com/watch?v=W72xP0wVyT0
Szerintem egyforma. 5-6 FPS semmi.
Inkább gyúrjak egy jobb kártyára az öreg 5670 helyett?
Ajánljatok valamit használtan. Ami nem 250W-os :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!