Hogyan tudnék visszaállítani egy particiót?
Sziasztok!
Az előzmények: Windows 10 volt a gépemen és most telepítettem újra szintén Windows 10 került rá.
A gépemben 2db winchester van 1db 1TB-os és 1db 2TB-s.
Így partícionálva: 1TB - 180GB (Windowsnak)
- 750GB egyéb adatok
2TB - ez pedig elfelezve szintén egyébb adatokkal
Nos újratelepítéskor csak azt a 180GB-os partíciót formáztam le és telepítettem is arra.
Mikor végzett a windows minden frissítést elintézett felraktam a drivereket akkor vettem észre, hogy az egyik partíció eltűnt,
méghozzá a 2TB-osról az egyik. Egyből mentem is a vezérlőpultba és adtam is neki egy betűjelet.
Ezek után már látta a partíciót ám azon egy adatot sem. Mintha teljesen frissen lenne formázva semmi foglalt terület.
(előtte kb 350GB foglalt fontos adat volt/van rajt)
Ezek után egyből kikapcsoltam a gépet lehúztam azt a winchestert megnéztem egy másik gépben
az úgyan úgy üresnek látta.
Amit még nagyon furcsálok, hogy mikor lehúztam a saját gépemről akkor be akartam indítani nélküle hisz a másikon van
a windows, de nem indult. Mintha nem is lenne rajt rendszer "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER"
viszont, ha visszakötöm az eltűnt partíciós 2TB-osat hibátlanul indul.
Így a végére még egyszer leírom mire is lennék pontosan kíváncsi:
Hogy és mi történhetett? Illetve, hogyan tudnám visszanyerni azt a partíciót hisz azon fontos adataim vannak?
Köszi a válaszokat!
Tipp: [link]
Telepítés idejére le szokták húzni a többi HDD-t, valamit odaírt a rendszer telepítésekor. Erre nincs ötletem.
Nálad felcserélődhettek a kábelek, és a 2TB-os HDD került kisebb sorszámú SATA portra, így szerintem a 2TB-os HDD elejére is kerültek rendszerindítási adatok.
Ezért lett elérhetetlen a 2TB-os HDD első partíciója. (bár ha a második partíció tűnt el, akkor nem ez a probléma)
A HDD sorrend/kábel cserénél a hibaüzenet ugyanúgy megjelenik, ezért telepítőlemezről próbálnék indítási javítást futtatni, - rögtön a nyelvválasztás után, alul a "Számítógép javítása" pontnál. (persze ezt a 2TB-os HDD kihúzása után csináld)
Adat-visszaállításra meg ahogy #1 írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!