Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudnék visszaállítani...

Hogyan tudnék visszaállítani egy particiót?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az előzmények: Windows 10 volt a gépemen és most telepítettem újra szintén Windows 10 került rá.

A gépemben 2db winchester van 1db 1TB-os és 1db 2TB-s.

Így partícionálva: 1TB - 180GB (Windowsnak)

- 750GB egyéb adatok

2TB - ez pedig elfelezve szintén egyébb adatokkal

Nos újratelepítéskor csak azt a 180GB-os partíciót formáztam le és telepítettem is arra.

Mikor végzett a windows minden frissítést elintézett felraktam a drivereket akkor vettem észre, hogy az egyik partíció eltűnt,

méghozzá a 2TB-osról az egyik. Egyből mentem is a vezérlőpultba és adtam is neki egy betűjelet.

Ezek után már látta a partíciót ám azon egy adatot sem. Mintha teljesen frissen lenne formázva semmi foglalt terület.

(előtte kb 350GB foglalt fontos adat volt/van rajt)

Ezek után egyből kikapcsoltam a gépet lehúztam azt a winchestert megnéztem egy másik gépben

az úgyan úgy üresnek látta.

Amit még nagyon furcsálok, hogy mikor lehúztam a saját gépemről akkor be akartam indítani nélküle hisz a másikon van

a windows, de nem indult. Mintha nem is lenne rajt rendszer "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER"

viszont, ha visszakötöm az eltűnt partíciós 2TB-osat hibátlanul indul.

Így a végére még egyszer leírom mire is lennék pontosan kíváncsi:

Hogy és mi történhetett? Illetve, hogyan tudnám visszanyerni azt a partíciót hisz azon fontos adataim vannak?

Köszi a válaszokat!

2017. febr. 18. 20:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Tipp: [link]

Telepítés idejére le szokták húzni a többi HDD-t, valamit odaírt a rendszer telepítésekor. Erre nincs ötletem.

2017. febr. 18. 22:15
 2/5 CspCsj ***** válasza:

Nálad felcserélődhettek a kábelek, és a 2TB-os HDD került kisebb sorszámú SATA portra, így szerintem a 2TB-os HDD elejére is kerültek rendszerindítási adatok.

Ezért lett elérhetetlen a 2TB-os HDD első partíciója. (bár ha a második partíció tűnt el, akkor nem ez a probléma)

A HDD sorrend/kábel cserénél a hibaüzenet ugyanúgy megjelenik, ezért telepítőlemezről próbálnék indítási javítást futtatni, - rögtön a nyelvválasztás után, alul a "Számítógép javítása" pontnál. (persze ezt a 2TB-os HDD kihúzása után csináld)

Adat-visszaállításra meg ahogy #1 írta.

2017. febr. 19. 12:59
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nagyon valószínű amit mondasz, mert az első partícióval történt és boot fájlok vannak rajt. Most a GetDataBack programmal minden fontosat megtaláltam és már mentem is le.
2017. febr. 19. 13:36
 4/5 A kérdező kommentje:
Illetve még az első kommentre válaszolva azt a programot is mindnenképp kipróbálom, de most elsőnek a fontosakat lementem biztos ami biztos es utána próbálom azt is.
2017. febr. 19. 13:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Jelezz vissza, mert jól jöhet még másoknak.
2017. febr. 19. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!