Miért kapcsol ki a laptopom minden ok nélkül?
Sziasztok!
Van egy Samsung NP300E5X-T01HU nevezetű laptopom.
Processzort újítottam benne.
Először egy Intel Dual-Core B960 2.2GHZ-s processzor volt benne, ezt cseréltem le egy Intel Core i5-2540m-re.
Rengeteg helyet átnéztem, hogy kompatibilis-e az új processzorral a laptop, és azt olvastam, hogy igen.
Na miután kicseréltem, újrapasztáztam bekapcsoltam a laptopot.
Minden oké addig amíg egyszercsak (30 perc múlva) minden ok nélkül kikapcsol.
Először melegedésre gondoltam, de a processzor hőmérésklete alapon 35-45°C, terhelve 60-78°C, a processzor maximális terhelhetősége 100°C.
Próbáltam úgy is, hogy BIOS-ba lépek és várok, de úgy is kikapcsol.
Winfos reinstall, kikapcsol.
Drivert felrakta magától, amikor bekapcsoltam az új procival.
Észrevettem, hogy a winfos (nem eredeti sajnos) elvesztette a hitelességét. Ezután raktam újra a winfost.
Ha semmit se csinálok vele csak bekapcsolom, akkor is kikapcsol.
Fél óráig bírja aztán csak csend és üresség, de be lehet kapcsolni egyből.
Remélem tudtok segíteni azt megköszönném! :)
:'(
Ha visszarakom, akkor nem kapcsol ki.
4 éves a masina, a régi processzor meg már úgy érzem a végét járja, hamar túlmelegszik, de nem kapcsol ki, kisebb terhelésnél is akadozik a munkája.
A HDD-vel, a rammal, az optikai meghajtóval, még az alaplappal sincs semmi baj.
Van benne egy dedikált Nvidia GeForce 610m 512MB-s videochip azzal sincs semmi baj, az sajnos nem kivehető :(
Van egy integrált videovezérlőre is hasonlító chip az alaplapon, amit együtt hűt a ventilátor a processzorral, de az sem meleg.
Az előző processzorban egy Intel HD Graphics talán 2000-s megnevezésű integrált videochip van, a mostaniban egy Intel HD 3000-s megnevezésű videochip van.
Lehet, hogy az a chip, ami ott van külön, az nem bírja a nagyobb IGP-t?
"amit együtt a ventilátor a processzorral"
Ezt egy kicsit elírtam.
Úgy akartam, hogy közös hűtése van a processzornak és annak a különálló chipnek.
Tegnap frissítettem a driverét és a chipsetet is, de ugyanaz a probléma, váratlanul kikapcsol sajnos még mindíg. :(
Lehet, hogy visszaküldöm a procit, akitől vettem.
A "hiba" oka megvan: Ez az alaplap csak a HM70-es procikat támogatja, az i3, i5 és az i7 is csak HM75 és HM77-től támogatott.
Az Intel volt olyan troll és "EVIL", hogy belekódolták a chipsetbe, hogy 30 percig megy vele a gép, aztán direkt lekapcsol. Sajnos még erre nem nagyon találtam semmi megoldást. Elvileg van egy módja, BIOS-t kell modolni, de konkrét megoldása ennek sincs még. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!