Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezek reális árak, mit gondoltok?

Ezek reális árak, mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Pár napja levittem a szervizbe Dell laptopomat,mert gond volt a merevlemezzel,és kértem egy cserét.Szerettem volna bővítésként egy 120 Gb-os Kingstone SSD-t is teteni a gépembe,amire a következő ajánlatokat kaptam a szerviztől:

- 500 Gb-os HASZNÁLT HDD:23000 Ft

- 120 Gb-os Kingstone SSD:27000 FT

Szerintetek ez nem durva?Ha megvenném ezeket a neten,sokkal olcsóbbra jönne ki,de sajnos,laptopba nem tudnám beszerelni őket,ti hogy csinálnátok?

2017. febr. 16. 19:30
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok hasznos választ!Már szóltam a szerviznek,hogy nem kérem a bővítést,most már csak valahogy bele kell ügyeskedni a dolgokat.

Nem pesti vagyok,sajnos,és a pontos típusát sem tudom a gépnek,viszont,ami biztos,hogy az alja nem "fiókos",tehát ezt is szét kell csavarozni,hogy bele lehessen tenni bármit is.

2017. febr. 17. 11:28
 12/12 T/Z ***** válasza:

Elindul amúgy a gép?

Esetleg boot során is ki szokta írni, h mi a típusa.

Vagy tegyél fel egy CPU-Z-t, vagy egy Aida programot, ezekkel ki lehet olvasni, h milyen gép is ez valójában. (esetleg van még n+1 féle más diagnosztikai program)

És egy HD Sentinel-t is, az meg a merevlemez állapotát jeleníti meg.

A típusa azért lenne jó, mert a Youtube tele van videokkal, ahogy különböző gépeket szétszednek. Pláne ha nincs fiók vagy ablak az alján, és jobban szét kell szedni, nem árt előtte megnézni, nehogy letörjetek valami kis fület, vagy pöcköt, vagy elszakítatok egy szalagkábelt, esetleg eltörtök egy csatlakozót. :/

Előtte inkább jobb rákeresni, pláne, ha még sosem szedtél szét notit.

Meg ugye kell hozzá picike csavarhúzókészlet, műanyag gitárpengető (amivel roncsolásmentesen szét lehet választani a rések mentén a műanyag elemeket egymástól).

A másik meg az, h általában egy notiba egy merevlemez hely van. Amit át lehet cserélni SSD-re.

Esetleg az optikai egységet szokták kivenni, és annak a helyére szokás egy másodlagos merevlemezt tenni. (opti-bay keretbe)

A kivett lemezmeghajtó meg egy tokba kerül, amit usb-s kábellel össze lehet kötni a géppel, és ha szükséges, akkor lehet használni lemez olvasásra/írásra.

Vagy az újabb notikban van még egy mSata, vagy M.2-es csatlakozó, amire rá lehet dugni egy miniatűr ssd-t, arra mehet a rendszer, és akkor a normál merevlemez a helyén maradhat, meg az optikai egység is.

A Hardveraprón pedig találsz merevlemezt, ssd-t a bolti árak alatt is, akár újat is, akár számlával is, akár garanciával is.

És azért kérdeztem, h hol laksz, mert szoktam segíteni ilyesmiben, de persze ha az ország másik felében, akkor ez sajnos nem opció.

A sztech szervizben mindez egyébként azért tűnik olyan soknak, mert náluk ki kell fizetni az áfát is, illetve nekik még ki kell termelniük a bolt bérleti díját, az alkalmazott(ak) fizetését, annak járulékait, stb, szóval sajnos ezért kerülnek az ilyen dolgok ennyibe.

Illetve ők nem fognak a Hardveraprón vadászgatni olcsó winchestert/ssd-t, hanem azt építik be, ami valószínűleg náluk maradt valami bontott gépből, és korántsem biztos, h HD Sentinel adatokat is mellékelnek majd előre a beépített használt merevlemez állapotáról.

2017. febr. 19. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!