Miért csinálja ezt a gépem?
Nemrég vettem egy új PC-t, imádom szó se róla. Csak az utóbbi időben elkezdett olyat csinálni, hogy ha bekapcsolom, rögtön le is kapcsol majd megint be és később megint le. Aztán masodik bekapcsolásra már viszi tovább a Windowsig. Felhívtam a Radiumos srácokat, hogy mi lehet az oka. Szerintük az a baj, hogy mivel az Asrock logó után a Windowsos jön és alatta pörög a töltő ikon az a baja, hogy nem UEFI módban lett felrakva. Apám szerint viszon ez csak kamu. Apám egyébként informatikus. Kollégám szerint táp probléma lehet még de ezt Kevésbé hiszem. Mit lehet tenni? Tapasztaltok már ilyet?
Köszönöm!
"az utóbbi időben elkezdett olyat csinálni, hogy ha bekapcsolom, rögtön le is kapcsol majd megint be és később megint le. Aztán masodik bekapcsolásra már viszi tovább"
Ez táp vagy alaplap hiba!
Ha valami gagyi táp lenne egyből azt mondanám, de így nem.
Csak külön-külön teszteléssel lehetne kideríteni.
De mivel egybe gép, 90% hogy nem nyúlhatsz bele, mert matricázva.
Szóval vissza vinni, és oldják meg!
Ha nem UEFI -ben van, az nem jelent gondot, max kicsit lassabb az indulás mert nincs FastBoot se.
Plusz most jelentkezett, azaz már egy ideje használod.
Tehát megint nem UEFI, mert akkor az már telepítés óta lenne.
Ha pedig táp hiba nem szabad félváról venni, mert viheti magával az összes benne lévő hardvert.
EVGA BQ önmagában nem borzalmas, a sima EVGA B irodai tápegység szintjén áll, csak nem értem, hogy ilyen gépben mit keres ez. Meg azt sem, hogy miért adtak ki belőle 750W modellt. És azt sem, hogy a radium miért olyan degenerált, hogy képtelen értelmes tápegységet választani a setupjaikhoz.
Szóval sok a kérdőjel a táp körül, de önmagában én kizárom, hogy ehhez egy jól működő EVGA BQ tápegységnek bármi köze van.
Én eleve azt vallom, hogy nem a boltos ( radium ) a degenerált, hanem inkább az aki vásárol egybe gépet.
Miért is?
-Nem nyúlhatsz hozzá, még takarítás céljából sem!
-Nem te válogattad az alkatrészeket, így fogalmas sincs róla mit is tettek bele. Vagy ha mégis, akkor sem tudod változtatni a fentebb említett dolog miatt.
- A tudatos vásárló körbe kérdez, teszteket néz, főleg egy ilyen volumenű gépnél.
- Az egybe gépek drágábbak, mert haszon is kell biza a boltnak. Még ha pl iponon, vagy pcx-en válogatod össze az alkatrészeket, akkor is max 5 ezerből megvan az összeszerelése.
De a kérdésre válaszolva ez tipikus táp hiba. Pont abból kifolyólag, amit már leírtak. Aránytalan a táp a beépített hardverekkel.
Tuningnál tapasztaltam hasonlót, ha valami húzva volt (pl. ram) akkor elindult/leállt majd újra és akkor elindult gond nélkül.
Rádiumnál van garancia arra, hogy bővítheted gond nélkül és a régit árában beszámítják.
Hát először is kérj egy jó tápot bele, pl. Corsair RM550/650x Gold, utóbbit ha SLI-t is tervezel.
Vagy Super Flower Leadex Platinum 550/650.
Ezek ilyen 30-40k közötti tápok.
Egy tápnak nem árt az alacsonyabb kihasználtság, maximum nem olyan hatékony, mint 20-80% között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!